Uitgaven, bonnen en inkoopfacturen
Hoe koppel ik:
Hoe koppel ik een verkoop of inkoopfactuur aan een transactie?
Hoe koppel ik een verkoop of inkoopfactuur aan een transactie?

inkoopfactuur | verkoopfactuur | koppelen | meerdere facturen | transactie

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat Tellow de koppeling tussen de transactie en het bestand niet automatisch heeft gemaakt. Oftewel, jouw aangeleverde bestand en de bijbehorende transactie staan nog steeds los van elkaar in Tellow.

Één bon aan één factuur koppelen

Optie 1: Vanuit de banktransacties

1. Ga naar 'Transacties'

2. Klik op de betreffende transactie

3. Kies voor 'Zakelijk'

4. Klik vervolgens op het juiste bestand
    💡 Staat het bestand niet in het lijstje? Upload dan alsnog de inkoopfactuur op dat moment bij 'Upload een factuur'

5. Klik rechts op 'Klaar'

Optie 2: Vanuit de geüploade bon of factuur

1. Ga naar 'Uitgaven' of 'Verkoop' en 'Facturen'

2. Klik op de betreffende bon of factuur

3. Kies onder 'Nog te betalen' / 'Nog te ontvangen' voor 'Voeg een betaalwijze of transactie toe'

4. Kies vervolgens voor 'Zakelijke rekening' en selecteer de juiste transactie

5. Klik rechts op 'Klaar'

Meerdere betalingen aan één factuur

Het kan natuurlijk ook zijn dat een factuur in delen is betaald:

1. Klik op de betreffende transactie

2. Geef aan dat het 'Zakelijk' is

3. Selecteer vervolgens de bon of factuur

4. Klik rechts op 'Klaar'

5. Herhaal vervolgens de bovenstaande stappen bij alle betreffende transacties tot dat de factuur volledig verantwoord is.

Meerdere facturen aan één betaling

Wanneer er meerdere inkoopfacturen in één keer zijn betaald doe je het volgende:

1. Ga naar 'Uitgaven'

2. Klik op 'Bon uploaden'

3. Selecteer hier het juiste bestand

4. Verwerk het bestand verder en druk op 'Boeken'

Daarna herhaal je stap 1 t/m 5 weer opnieuw. Dit doe je tot je alle facturen hebt geüpload. Nu kan je de koppeling maken met al de bonnen aan de transactie:

1. Ga naar 'Transacties', en klik op de specifieke transactie

2. Geef aan dat het 'Zakelijk' is

3. Klik hier op de bon die bij deze transactie hoort

4. Herhaal deze stappen tot alle bonnen zijn gekoppeld aan de betaling