Hoe kan ik mijn factuur instellen?

Factuurinstellingen | Onderschrift | Betaaltermijn | Factuurnummer aanpassen | Factuursjabloon

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de web-versie van Tellow vind je onder 'Instellingen' en 'Factuurinstellingen' een aantal opties die het factureren nog eenvoudiger maken. Hier een aantal instellingen op een rij:

Factuur instellingen

Hier kan je een standaard onderschrift invoeren. Deze wordt dan in het vervolg altijd onderaan jouw factuur getoond.

Onder e-mail bericht is de tekst voor de begeleidende mail (waar de factuur als bijlage aan toegevoegd wordt) aan te passen. Je kan de e-mail personaliseren.

Ook is het mogelijk om een standaard betaaltermijn in te stellen. Deze wordt dan voortaan aangehouden, tenzij je zelf iets anders selecteert bij het maken van een factuur.

Factuursjablonen

Hier zie je welke sjablonen er zijn aangemaakt en zijn deze eventueel ook te verwijderen. Dit doe je door op het rode kruisje (rechts naast het sjabloon) te klikken.
Je kan ook aangeven welke sjabloon je als standaard wilt hebben. Dit doe je door op de sjabloon te klikken. Kijk hier voor meer informatie.

Factuurnummer
Hier kan je je factuurnummer aanpassen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld halverwege het jaar gebruik gaat maken van Tellow.

Tellow gebruikt standaard het formaat: 2018-0001, 2018-0002 etc. voor verkoopfacturen. Wil je toch een eigen nummer of wil je Tellow jouw eigen nummering laten opvolgen, dan kan je dat instellen door met de bolletjes te slepen.