De Belastingdienst
Hoe verantwoord ik mijn btw-aangifte in Tellow

Belastingdienst | omzetbelasting | btw-aangifte | OB

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, heb je een bedrag ontvangen of betaald van/naar de Belastingdienst. Deze transactie koppel je aan de betreffende aangifte in Tellow.

💡 Voor dat je een transactie kan koppelen aan je aangifte moet je aangifte vastgelegd zijn. Dit kan je doen door op knop 'Vastleggen' te klikken in het btw scherm.

Hoe koppel ik de transactie aan de btw-aangifte?

1. Ga in het menu naar 'Belasting'

2. Klik vervolgens op 'Btw-aangifte'

3. Selecteer het betreffende kwartaal (Bijv. kwartaal 1)

4. Scroll naar ‘Voeg een transactie toe

5. Selecteer de juiste transactie van de Belastingdienst

6. Klik op 'Opslaan'

Btw-aangifte betaald/ontvangen met privérekening

Om de privé ontvangen/betaalde btw als privé te verantwoorden kun je hier de stappen volgen.

Ik zie geen transactie?

Als de transactie niet zichtbaar is in de btw-aangifte module, check dan de volgende mogelijkheden:

• Check of de transactie is ingeladen in je administratie bij 'Transacties'.

• Maak je gebruik van meerdere rekeningen? Zorg er dan voor dat de rekening met de btw transactie op de eerste plaatst staat.

• Tip: je kunt de volgorde wijzigen door in het 'Transacties' scherm de 'bankkaart' te slepen naar de beoogde positie.

• Staat de transactie ongeboekt (met een rood streepje)?

• Transactie ingeladen, op de eerste rekening en ongeboekt? Zo ja, bekijk of de transactie nu zichtbaar is in de btw-aangifte module.

Alternatief

Als de transactie nog steeds niet zichtbaar is, maar wel is ingeladen in je administratie, probeer dan deze methode:

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Reconciliatie'

2. Klik op Btw en selecteer het betreffende kwartaal

3. Navigeer naar Boeken op transactie en selecteer hier de transactie

Maak je gebruik van meerdere rekeningen? Zorg er dan voor dat de rekening met de btw transactie op de eerste plaatst staat.

• Tip: je kunt de volgorde wijzigen door in het Transacties scherm de 'bankkaart' te slepen naar de beoogde positie.