Dankzij de bestanden die jij aanlevert, kan Tellow continue voor je bijhouden hoeveel btw je (per btw-periode) moet gaan betalen of misschien wel terugkrijgt. Dit getal zie je ook terug in je startscherm op de web-versie.

Ook zet Tellow een aangifte formulier voor jou klaar, zodat jij deze eenvoudiger kunt indienen  bij de Belastingdienst aan het eind van de btw-periode. Dit gaat alsvolgt: 

Ga in Tellow naar 'Btw' en selecteer de juiste periode.

Je ziet vervolgens het onderstaand overzicht verschijnen (dit is een voorbeeld btw-opgave in Tellow). Dit formulier komt overeen met het formulier van de Belastingdienst.

Log vervolgens in bij het ondernemersportaal van de Belastingdienst. 

Kies daarna voor 'Btw opgeven' en doorloop eenvoudig de stappen. Neem de bedragen (van de betreffende periode) van Tellow over op de pagina van de Belastingdienst. 

Na het bevestigen van de aangifte krijg je een betalingskenmerk van de Belastingdienst die je moet vermelden bij het betalen van de btw. Let op, de Belastingdienst wil altijd voor een specifieke datum en tijdstip het geld op hun rekening hebben. Houd hier dan ook rekening mee met het overmaken van het geld. Deze deadlines staan ook op hun website vermeld.


Aangifte vastleggen in Tellow

Voor toekomstige boekingen is het belangrijk dat Tellow op de hoogte blijft van wat er buiten Tellow gebeurt. Daarom leg je ook in Tellow de aangifte vast. 

Stel je levert na het doen van de aangifte van kwartaal 1 toch nog een bonnetje van die periode aan, dan weten wij dat we deze alsnog mee moeten nemen in de aangifte van kwartaal 2.

Je gaat daarvoor weer naar de desbetreffende btw-periode in je Tellow account en klikt rechts op de paarse knop <Aangifte vastleggen>.


Anders ingediend dan in Tellow

Heb je de cijfers anders ingediend bij de Belastingdienst dan dat ze in ons formulier staan? Geef dit dan aan ons door, dan kunnen wij de aangepaste versie voor je verwerken. Eventueel kan je ook je boekhouder vragen om dit te doen in Tellow. Hij/zij kan onder <Btw> de cijfers van de aangifte wijzigen.

Kom je er toch niet uit? Via de chat vraag je ons super snel om hulp. 

Succes!

Heeft u het antwoord gevonden?