Stel, je huurt gereedschap. Dan betaal je vaak aan het begin van de huurperiode een borg. Ook is er de mogelijkheid dat je een borg moet betalen voor het pand of de auto die je langdurig huurt. 

Deze borg wordt aan het einde van de huurperiode verrekend.  We leggen hieronder uit hoe dit in Tellow verwerkt moet worden. 

Geen factuur

In veel gevallen krijg je geen factuur. Is het bedrag/de borg afgeschreven van jouw rekening, ga dan naar de transactie. Klik vervolgens op <Help mij> en geef aan dat het om borg gaat. Wij zullen de transactie vervolgens goed voor je verwerken (onder kruisposten).

Zie je later dat het bedrag teruggestort is op jouw rekening, herhaal dan de bovenstaande stappen.

Waarom kruisposten?

Kruisposten wordt gebruikt om af/bijschrijvingen van de zakelijke rekening te boeken, wanneer dit geen daadwerkelijke kosten voor de zaak zijn. Een voorbeeld hiervan is het overboeken van geld naar de spaarrekening of het teruggestort krijgen van een retour gestuurd product.

Zelf boeken

Wanneer je de boekhoudersrol hebt kan je hier vinden hoe je dit zelf kan boeken. Heb je nog niet de boekhoudende functie in Tellow? Ga dan eerst naar dit artikel.

Heeft u het antwoord gevonden?