Leuk dat je gebruik gaat maken van de Tellow Time app!

In dit artikel leggen we uit hoe je van start gaat.

Opstarten/Inloggen

Download de Tellow Time app op je telefoon. Log vervolgens bij Tellow Time in met de inloggegevens van de Tellow boekhoud app. Heb je nog geen Tellow account? Meld je dan eerst aan

Na het inloggen kom je in het beginscherm.

Urenregistratie

Door de dagen van week naar links of naar rechts te bewegen (zie scherm hieronder), loop je door de verschillende weken heen.

Tik op < + > om een nieuwe urenregistratie toe te voegen voor de huidige dag. Je begint bij de dag en de gemaakte uren.

1. Tik bovenin op de tekst om een andere datum te kiezen.
  2. Draai het wiel om de uren te kiezen die je wil registreren.
  3. Een andere manier van registreren is door onderaan het scherm op de begin-, pauze en eindtijd te tikken en de juiste tijden in te toetsen.
  4. Ben je klaar? Klik dan op de groene knop rechts onderin.

5. Selecteer nu de juiste opdrachtgever.

Je ziet hier dezelfde contacten als in de Tellow boekhoud app staan. Zit de juiste er niet bij? Dan voeg je met de < + > een nieuwe opdrachtgever toe.

6. Kies vervolgens het project waar de uren bij horen, of voeg een nieuw project toe waarop je de uren wilt registreren.

7. Hierna komt het instellen van het tarief voor het betreffende project.

Je kan ook niet declarabele uren opgeven. Deze uren worden niet meegenomen op de factuur en eventueel ook niet in de rapportages (als je dat niet wilt). Het bijhouden van niet declarabele uren kan handig zijn om je eigen werkdruk in te schatten of om bijvoorbeeld te zien hoe je het doet m.b.t. het urencriterium van de Belastingdienst.

8. Als laatste voeg je (optioneel) nog een beschrijving toe die ook op de urenspecificatie komt te staan.

9. Sla vervolgens de registratie op en keer terug naar het overzicht. De registratie is later altijd nog aan te passen door vanuit het overzicht op de registratie zelf te tikken