Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je verstuurt wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming. Aan de hand van jouw verkoopfacturen berekent Tellow de omzet voor jouw btw-aangifte.

Hoe maak ik een verkoopfactuur in Tellow?

Stap 1: Klik op 'Verkoopfacturen' en vervolgens 'Factuur opmaken’ .

Stap 2: Kies de persoon of het bedrijf waaraan je de factuur wilt sturen.

💡 Staat het contact nog niet in het adresboek? Je kan hier ook een nieuw contact toevoegen.

Stap 3: Vul je factuur in.

Als je aan de linkerkant op 'Factuursjabloon toevoegen' klikt, kan je hier je eigen logo en huisstijlkleur toevoegen.

🔍Je leest hier alles over het opmaken van een sjabloon en de vereisten voor het opvoeren van een logo.

Stap 4: Bewaar de gemaakte factuur als concept of maak de factuur definitief.

Tevreden? Je kan via de knop 'Concept opslaan' ⓸ een conceptfactuur maken. Deze kan je later nog aanpassen. Gebruik de knop 'Definitief maken' ⓹ als de factuur klaar is om te versturen naar je klant. Het factuurnummer en alle klantinformatie komt automatisch op de definitieve versie te staan.

Kan ik ook mijn eigen verkoopfacturen gebruiken?

Wanneer je al tevreden bent met je huidige facturen dan is het in Tellow ook mogelijk om deze te uploaden.

🔍 Het uploaden van verkoopfacturen gaat als volgt:

1. Ga naar het menu 'Home'
  2. Kies voor 'Upload bon'
  3. Selecteer het juiste bestand
  4. Geef aan dat het om een 'Verkoopfactuur' gaat
  5. Klik op 'Volgende'
  6. Mocht de factuur al betaald zijn, klik dan op 'Betaalwijze' en selecteer de juiste transactie bij de factuur
  7. Klaar!

💡 Ondanks dat deze optie goed werkt, raden we toch aan om je facturen via Tellow te maken en te versturen. Zo staan facturen direct in je omgeving en kunnen wij voor je bijhouden of ze tijdig betaald worden. Dit is lastig wanneer je vergeet om er één bij ons aan te leveren. Bovendien let Tellow ook op een oplopende factuurnummering. Iets waar je zelf gemakkelijk overheen kijkt.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.