Stel, je hebt iets gekocht voor 100 euro bij een leverancier en de inkoopfactuur/bon in Tellow gezet.

Later krijg je, om welke reden dan ook, geld teruggestort van de leverancier. Hier hoor je dan ook een credit inkoopfactuur van te krijgen.

Normaal gesproken ga je dan naar de transactie. Er wordt je dan gevraagd of deze transactie <Zakelijk> of <Privé> was. Kies je voor <Zakelijk> dan upload je in het volgende scherm meestal de bijbehorende bon/factuur.

Nu is er één probleem...

In dit geval is de transactie een bijschrijving (een positief bedrag), waardoor het systeem denkt dat het inkomsten zijn en er dus een verkoopfactuur bijhoort.

Hierdoor wordt niet de optie <Upload bon of factuur> getoond, maar de optie <Selecteer verkoopfactuur> uit het overzicht 'verkoopfacturen'. Dit is niet waar jij naar opzoek bent. Daarom hebben wij voor credit inkoopfacturen een ander stappenplan:

1. Ga naar <Home>
  2. Kies voor de button <Upload bon>
  3. Kies voor <Inkoop>
  4. Selecteer het bestand (de credit inkoopfactuur)
  5. Tellow herkent dit bij het uitlezen als credit inkoopfactuur en koppelt daarna de transactie aan het bestand.

Mocht het koppelen niet lukken dan kan je dit altijd nog handmatig doen!