1 transactie:

Het kan voorkomen dat Tellow de koppeling tussen de transactie en het bestand niet automatisch heeft gemaakt. Oftewel, jouw aangeleverde bestand en de bijbehorende transactie staan nog steeds los van elkaar in Tellow.

Hieronder leggen we je uit hoe je deze zelf alsnog koppelt:

Vanuit de transactie

1. Ga naar <Banktransacties>
  2. Klik op de betreffende transactie
  3. Kies voor <Zakelijk>
  4. Selecteer vervolgens het juiste bestand of upload het bestand op dat moment alsnog
  5. Klik rechts op <Klaar>

Vanuit de geüploade bon of factuur

1. Ga naar <Verkoopfacturen> of <Inkoopfacturen>
  2. Klik op de betreffende bon of factuur
  3. Kies onder <Nog te betalen> voor <Voeg een betaalwijze of transactie toe>
  4. Kies vervolgens onder <Geef betaalwijze aan> voor <Zakelijke rekening> en selecteer de juiste transactie
  5. Klik rechts op <Klaar>

Meerdere transacties:

Het is mogelijk om meerdere transacties te koppelen aan één bestand, bijvoorbeeld als er gespreid of in termijnen betaald is. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet.

Meerdere transacties koppelen
Het koppelen van meerdere transacties aan één bon of factuur kun je op twee manieren doen:

1. Koppeling maken vanuit het bestand. (snelste manier)
  2. Koppeling maken vanuit de transactie.

Vanuit het bestand:

1. Ga naar <Bestanden>
  2. Klik op de betreffende bon of factuur
  3. Klik onder op <Nog te betalen> en <Voeg een betaalwijze of transactie toe>
  4. Geef bij betaalwijze <Zakelijke rekening > aan
  5. Selecteer de juiste transactie en kies vervolgens voor <Voeg nog een betaalwijze toe> om de andere transacties ook te koppelen
  6. Heb je alle transacties geselecteerd? Klik dan rechts op <Klaar>!

Vanuit de transactie:

1. Klik op de betreffende transactie
  2. Geef aan dat het <Zakelijk> is
  3. Selecteer vervolgens de bon of factuur
  4. Klik rechts op <Klaar>
  5. Herhaal vervolgens de bovenstaande stappen bij alle betreffende transacties