Hoe verwerk je Mollie / Bol.com betalingen?

1. Ga naar <Facturen >  in Tellow
  2. Klik op <Nieuwe Factuur>
  3. Maak per periode (dit mag dag/week/maand zijn) een verkoopfactuur aan gericht aan Mollie/Bol.com. Hierop zet je de omzet van die periode, die je hebt ontvangen. Het btw-percentage van de verkopen zet je hier ook zelf bij.

Deze factuur hoef je natuurlijk niet echt te versturen naar Mollie/Bol.com, maar maak je wel definitief in je eigen administratie.

Let op! zorg dat je een factuurdatum kiest die binnen het lopende kwartaal valt (dit i.v.m. de btw-aangifte).

4. Vervolgens heb je van Mollie/Bol.com geld ontvangen voor jouw verkopen. Deze transactie(s) gaan we koppelen aan de gemaakte verkoopfactuur.

Wat je zult opvallen is dat het totaalbedrag van de transactie(s) van Mollie/Bol.com minder gaat zijn dan het bedrag op de gemaakte verkoopfactuur. Dit is omdat Mollie/Bol.com geld in rekening brengt voor haar diensten. Ze houden dus geld in.

Hieronder leggen we uit hoe je zelf de boeking doet:

1. Ga naar <Geavanceerd>
  2. Kies voor <Reconciliatie>
  3. Selecteer de verkoopfactuur waar het om gaat (die gericht is aan Mollie/Bol.com)
  4. Je ziet nu dat er nog een restbedrag open staat
  5. Selecteer onder <Boeken als> de optie <Verrekenen>
  6. Kies rechts voor <Opslaan>
  7. Klaar!

Nu ga je de inkoopfactuur (met daarop de kosten voor de diensten van Mollie/Bol.com) verwerken.

1. Ga naar <Reconciliatie>
  2. Selecteer de inkoopfactuur waar het om gaat (die van Mollie/Bol.com, met daarop de kosten van hun diensten)
  3. Selecteer onder <Boeken als> de optie <Verrekenen>
  4. Kies rechts voor <Opslaan>