Omdat Uber facturen altijd bestaan uit jouw omzet minus de servicekosten die jij betaalt aan Uber voor hun diensten, moet je een paar simpele aanpassingen doen om je factuur automatisch te laten verwerken door Tellow.

Hier zie je welke bedragen je moet gebruiken van het "Fiscaal overzicht" voor de inkoop en verkoopfacturen.

Begin met een verkoopfactuur voor Uber.

1. Selecteer de factuurdatum die overeenkomt met de datum van het "Fiscaal overzicht" van Uber bijv. ("Fiscaal overzicht voor de periode 2019/3" is dan de factuurdatum "01-03-2019").
  2. Vul de bedragen in van de “Bruto ritprijzen” (inclusief 9% btw)  & “Overig” (vrijgesteld).
  3. Klik vervolgens op <Definitief maken >

Upload daarna het "Fiscaal overzicht" als inkoopfactuur

1. Selecteer <Inkoopfactuur>
  2. Selecteer het "Fiscaal overzicht" van UBER
  3. Markeer de “bruto ritprijzen” en “overige” als privé met de rode stift. Dit doe je met de linkermuisknop. Op mobiel <klik op> "Markeer privé" en markeer met je vinger.
  4.  Bovenaan kun je als opmerking invullen “Servicekosten UBER - inkoop"

Voor de volgende stappen heb je de boekhoudrol nodig, heb je deze niet?

1. Zet de boekhoudrol (staat onder "Jezelf toegang geven") aan en volg de stappen zoals hieronder beschreven.
  2. Vraag aan onze "Support" om de volgende stappen als voorbeeld voor je te doen. Zo kun je het de volgende keer gemakkelijk zelf.

Inkoop verrekenen met verkoop
We hebben zojuist de verkoopbon en kosten van Uber geupload, aangezien deze in één bedrag (transactie) wordt overgemaakt moeten we de facturen met elkaar verrekenen. In de volgende stappen zie je hoe je dit doet.

1. Ga naar <Geavanceerd>
  2. Klik op <Reconciliatie>
  3. Selecteer <Inkoop>
  4. Klik op <Boek als>  en kies "Verrekeningen"
  5. Vul het nog te verantwoorden bedrag in (onthoud dit bedrag)
  6. Vul de datum van de boeking die overeenkomt met het "Fiscaal overzicht" (onthoud de datum)
  7. Klik <Opslaan>

Verkoop verrekenen met inkoop
We hebben het nu bij de inkoop verrekend. Bij verrekenen is het belangrijk dat zowel inkoop als verkoop worden verrekend met elkaar. We hebben net de kosten (inkoop) verrekend, en nu gaan we verder met de verkoop.

1. Ga naar <Geavanceerd>
  2. Klik op <Reconciliatie>
  3. Selecteer <Verkoop>
  4. Klik op <Boek als> en kies "verrekeningen"
  5. Vul hetzelfde bedrag in die je zojuist hebt onthouden
  6. Selecteer dezelfde datum als zojuist
  7. Klik <Opslaan>

Je bent nu klaar 🎉 Mocht je twijfels hebben, ben je altijd welkom om het door onze support te laten checken.