Wat is er te vinden in dit artikel?

1. Transacties koppelen aan een bestand
  2. Transacties van en naar je zakelijke spaarrekening.
  3. Transacties van en naar je privé rekening.

1. Transacties koppelen aan een bestand:

Vanuit de transactie

1. Ga naar <Banktransacties>
  2. Klik op de betreffende transactie
  3. Kies voor <Zakelijk>
  4. Selecteer vervolgens het juiste bestand of upload het bestand op dat moment alsnog
  5. Klik rechts op <Klaar>

Vanuit de geüploade bon of factuur

1. Ga naar <Verkoopfacturen> of <Inkoopfacturen>
  2. Klik op de betreffende bon of factuur
  3. Kies onder <Nog te betalen> voor <Voeg een betaalwijze of transactie toe>
  4. Kies vervolgens onder <Geef betaalwijze aan> voor <Zakelijke rekening> en selecteer de juiste transactie
  5. Klik rechts op <Klaar>

Meerdere transacties koppelen
Het koppelen van meerdere transacties aan één bon of factuur kun je op twee manieren doen:

1. Koppeling maken vanuit het bestand. (snelste manier)
  2. Koppeling maken vanuit de transactie.

Vanuit het bestand:

1. Ga naar <Bestanden>
  2. Klik op de betreffende bon of factuur
  3. Klik onder op <Nog te betalen> en <Voeg een betaalwijze of transactie toe>
  4. Geef bij betaalwijze <Zakelijke rekening > aan
  5. Selecteer de juiste transactie en kies vervolgens voor <Voeg nog een betaalwijze toe> om de andere transacties ook te koppelen
  6. Heb je alle transacties geselecteerd? Klik dan rechts op <Klaar>!

Vanuit de transactie:

1. Klik op de betreffende transactie
  2. Geef aan dat het <Zakelijk> is
  3. Selecteer vervolgens de bon of factuur
  4. Klik rechts op <Klaar>
  5. Herhaal vervolgens de bovenstaande stappen bij alle betreffende transacties

2. Transacties van en naar je zakelijke spaarrekening

Let op! Voor deze handelingen heb je de boekhoudende functie nodig in Tellow. Heb je deze functie nog niet? Kijk dan eerst naar dit artikel.

Het is mogelijk dat je als zzp'er een zakelijke (!) spaarrekening hebt. Veel ondernemers reserveren daarop geld voor bijv. de omzetbelasting. Jouw zakelijke spaarrekening is niet gekoppeld aan Tellow, maar deze overboekingen moeten wel verwerkt worden. We leggen je hieronder uit hoe dit werkt.

1. Ga naar <Geavanceerd>
  2. Ga naar <Reconciliatie>
  3. Selecteer de transactie waar het om gaat
  4. Kies voor <Boeken als...> en kies voor <Kruisposten>
  5. Klaar!

3. Transacties van en naar de privé rekening

Het kan zijn dat je als ZZP'er geld vanaf je privé rekening overmaakt naar je zakelijke rekening of juist omgekeerd. Dit kan je in Tellow aangeven als privé storting of privé opname.

Dit kan je doen door naar de desbetreffende banktransactie te gaan en voor <Privé> te kiezen.

Kom je er toch niet uit? Via de chat vraag je ons supersnel om hulp.

Succes!🎉