Op het moment dat je een foto maakt van een bon of factuur zal deze in de tab "bestanden" worden geplaatst. Hier blijft hij staan totdat hij verwerkt is.

Nadat je bestand verwerkt is zijn er 3 mogelijkheden:

  1. Je bestand is correct uitgelezen als inkoopfactuur. Vanaf nu kan je deze terugvinden bij de tab "inkoopfacturen"
  2. Je bestand is correct uitgelezen als verkoopfactuur. Vanaf nu kan je deze terugvinden bij de tab "verkoopfacturen"
  3. Je bestand is afgekeurd. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Meestal is het omdat je bestand niet aan de eisen van de belastingdienst voldoet. Mocht je je afvragen waarom het bestand is afgekeurd stuur dan een berichtje naar [email protected] en geef aan om welk bestand het gaat.

Het proces van uitlezen

Nadat het bestand is geupload zal deze door middel van OCR worden uitgelezen.
Hier wordt de BTW automatisch uit je factuur gehaald en op je balans gezet. Evenals onder welke grootboekrekening de kosten moeten komen.

Mocht dit niet lukken dan zal het worden doorgezet naar "Human Eyes" wat niets meer betekend dan dat er iemand van Tellow naar zal kijken om te bepalen of het een goede bon/factuur is. Indien dit niet het geval is dan zal deze worden afgekeurd.

Afwijkende grootboekrekening

Mocht je merken dat een bepaalde factuur telkens op een verkeerde grootboek word geboekt dan kan je in het vervolg bij het uploaden van het bestand in het opmerkingenveld aangeven om wat voor soort kosten het gaat. De medewerker van Tellow zal dit vervolgens als zodanig boeken.

Heeft u het antwoord gevonden?