Wil je het btw bedrag aanpassen op een al verwerkte inkoopfactuur in Tellow? In dit artikel staat beschreven hoe je dit zelf aan kan passen in Tellow.

❗️ Let op; hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig in Tellow. Zet dit eerst aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Hoe pas ik het btw bedrag aan?

Stap 1: Ga naar 'Geavanceerd' (1) -> 'Reconciliatie' (2) -> 'Inkoop' (3).

Stap 2: Selecteer de factuur en zorg dat er geen transactie aan gekoppeld is.

Stap 3: Klik op wijzig.

Stap 4: Pas de btw aan en indien nodig ook de grootboekrekening.

Stap 5: Sla de wijziging op. (💡Let op! Alle velden moeten ingevuld zijn voor je kan opslaan. Controleer dus goed of er bij de kopjes factuurnummer, factuurdatum, leverancier, omschrijving, grootboekrekening, bedrag en btw iets is ingevuld.)

Stap 6: Koppel de transactie weer terug aan de bon.