Wat kan ik aanpassen op een inkoopfactuur?

Het is mogelijk om een al verwerkte factuur in Tellow aan te passen. De aanpassingen die kan maken zijn:

• Factuurnummer
  • Factuurdatum
  • Omschrijving
  • Grootboekrekening
  • Bedrag
  • Btw

💡 Het is (nog) niet mogelijk om de naam van de leverancier aan te passen op de factuur. Deze optie zal in de toekomst wel mogelijk zijn. Wil je de leverancier aanpassen? Dan kan je de factuur handmatig opnieuw opvoeren, of een bericht sturen naar support.

Hoe pas ik de gegevens op een inkoopfactuur aan in Tellow?

❗️ Let op! Hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig in Tellow. Zet deze aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Stap 1: Ga naar het menu 'Geavanceerd'

Stap 2: Kies voor 'Reconciliatie'

Stap 3: Kies voor 'Inkoop'

Stap 4: Klik op de factuur die je wilt aanpassen. Staat er een transactie gekoppeld aan de factuur? Koppel deze dan eerst los met het kruisje.

💡 Het is alleen mogelijk een factuur aan te passen als er geen transactie aan gekoppeld is. De transactie kan je na de aanpassingen weer koppelen aan de factuur (zie stap 7).

Stap 5: Klik op wijzig

Stap 6: Pas de factuur aan

❗️ Let op! Alle velden moeten ingevuld zijn voor je kan opslaan. Controleer dus goed of er bij de kopjes factuurnummer, factuurdatum, leverancier, omschrijving, grootboekrekening, bedrag en btw iets is ingevuld.

Stap 7: Sla de wijzigingen op en koppel de transactie weer aan de factuur

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.