Zit jij erover na te denken om Tellow te gaan gebruiken, maar heb je nog een aantal vragen? Hieronder hebben we er een paar voor je op een rij gezet:

Wat is Tellow?

Tellow is een boekhoudtool speciaal ontwikkeld voor zzp'ers.

Hoe werkt Tellow?

Tellow is een unieke boekhoudoplossing met app en web-versie voor zzp'ers om bonnen, facturen en de btw-aangifte goed te kunnen beheren. Alles onder één dak, met een simpele en heldere layout. 

Wat kan je met Tellow?

  • Inzien van actuele saldo en transacties van de zakelijke rekening (door directe koppeling).
  • Scannen en uploaden van bonnen bij de juiste transactie. Na ontvangst leest Tellow de bonnen uit en verwerkt deze in de administratie. Tellow doet namelijk ook de boeking voor je. Vergeet je een bon te scannen dan ontvangt je een melding met het verzoek om dit alsnog te doen.
  • Aanmaken en versturen van facturen zowel via de app als web-versie. Is een factuur nog niet betaald, dan zet Tellow een herinnering klaar. Factuur wel betaald? Dan ontvang je een melding.
  • Inzicht in (verwachte af te dragen) btw gedurende het kwartaal.
  • Zorgeloos btw-aangifte doen middels een voor ingevuld formulier.

Waarom zijn wij gestart met Tellow?

Zelf je boekhouding doen blijkt voor velen een grote drempel te zijn. 26% gaat hierdoor zelfs niet eens ondernemen. Daar willen wij met Tellow verandering in brengen. 

Het doel van Tellow is om ervoor te zorgen dat ondernemers geen enkele zorg meer hebben over de administratie, maar ook meer grip hebben op hun financiële situatie. Zo kunnen zij als zelfstandigen dat doen wat zij het liefste doen met hun werk en hun leven. 

Kan ik Tellow ook uitproberen? / Vanaf wanneer moet ik gaan betalen?

Je kan Tellow nu 3 maanden kosteloos uitproberen. Het abonnement loopt hierna automatisch door. Tellow gebruik je voor slechts 5 euro per maand, plus 29 cent per bon of factuur. Tellow is maandelijks opzegbaar.

Ik heb momenteel al een oplossing voor mijn administratie, kan ik Tellow ook gaan gebruiken?

Het is zeker mogelijk om over te stappen van een ander boekhoudpakket naar Tellow. Bij aanmelding doorloop je een stappenplan waarin je gevraagd wordt een eindbalans van het vorige pakket op te voeren als beginbalans in Tellow. Hiermee verhuis in feite jouw boekhoudkundige historie naar Tellow. De eindbalans vind je in jouw vorige pakket of vraag je op bij je boekhouder. Ook openstaande facturen, die nog van belang zijn, zet je over.

Heb ik nog een boekhouder nodig?

Tellow voorziet je van alle informatie om zelfstandig de kwartaalaangiftes te kunnen doen. Tellow biedt geen fiscaal advies en kan geen IB-aangifte voor je opstellen.

Je kan de boekhouder toegang geven tot je account om je te helpen bij het opstellen van de jaaropgave en/of waar nodig advies te bieden.

Nog geen boekhouder? Op onze Tellow boekhouderskaart vind je een boekhouder bij jou in de buurt. Let op, omdat elke boekhouder en ondernemer anders is, geeft Tellow hierin geen advies.


Heb je toch nog vragen? Neem dan een kijkje in ons Help Center of neem contact met ons op. We leggen Tellow met plezier aan je uit! :)

Heeft u het antwoord gevonden?