Het kan voorkomen dat je een eigen lay-out hebt laten ontwerpen en dat je deze graag wilt blijven gebruiken. In dat geval maak je jouw verkoopfacturen niet in Tellow aan, maar lever je jouw gepersonaliseerde (buiten Tellow gemaakte) facturen bij ons aan.

❗️ Let op! Ondanks dat deze optie goed werkt, raden we toch aan om je facturen via Tellow te maken en te versturen. Zo staan facturen direct in je omgeving en kunnen wij voor je bijhouden of ze tijdig betaald worden. Dit is lastig wanneer je vergeet om er één bij ons aan te leveren. Bovendien let Tellow ook op een oplopende factuurnummering. Iets waar je zelf gemakkelijk overheen kijkt.

💡 Het is mogelijk om in Tellow een eigen factuursjabloon aan te maken. Daarbij kan je kiezen uit verschillende lettertypes, kleuren en je eigen logo uploaden.

Hoe upload ik verkoopfacturen in Tellow?

🔍 Het uploaden van verkoopfacturen gaat als volgt:

1. Ga naar het menu 'Home'
  2. Kies voor 'Upload bon'
  3. Selecteer het juiste bestand
  4. Geef aan dat het om een 'Verkoopfactuur' gaat
  5. Klik op 'Volgende'
  6. Mocht de factuur al betaald zijn, klik dan op 'Betaalwijze' en selecteer de juiste transactie bij de factuur
  7. Klaar!

💡 Tellow verwerkt je bestand binnen één werkdag.

Hoe crediteer ik een verkoopfactuur die niet in Tellow is gemaakt?

Er zijn twee manieren mogelijk om een verkoopfactuur die niet in Tellow gemaakt is te crediteren.

🔍 Optie 1: Maak de creditfactuur via Tellow.

1. Ga naar 'Verkoopfacturen'
  2. Kies voor 'Factuur opmaken'
  3. Kies de geadresseerde waar het om gaat
  4. Selecteer bovenin (via het schuifbalkje) de knop 'Credit'. De knop 'Normaal' verandert dan naar een grijze kleur
  5. Vul bij het veld 'Factuurnummer' het factuurnummer in met CREDIT ervoor
  6. Vul de factuur verder in
    Let op! Je hoeft geen min (-) teken voor het bedrag te plaatsen, dat doet het systeem automatisch
  7. Klik op 'Definitief maken'

🔍 Optie 2: Upload een zelfgemaakte creditfactuur in Tellow.

1. Ga naar het 'Home' menu
  2. Klik op 'Upload bon'
  3. Selecteer het bestand dat je wil uploaden
  4. Kies bij "Geef bestandstype aan" voor 'Verkoopfactuur'
  5. Kies bij "Wijze van ontvangst" voor 'Nog niet ontvangen'

💡 Tellow verwerkt je bestand binnen één werkdag.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.