Het is mogelijk om in Tellow een eigen factuursjabloon aan te maken. Daarbij kan je kiezen uit verschillende lettertypes, kleuren en je eigen logo uploaden. Hier lees je hoe je dit doet.

Het kan ook voorkomen dat je een eigen lay-out hebt laten ontwerpen en dat je deze graag wilt blijven gebruiken. In dat geval maak je jouw verkoopfacturen niet in Tellow aan, maar lever je jouw gepersonaliseerde (buiten Tellow gemaakte) facturen bij ons aan.

Let op! Ondanks dat deze optie goed werkt, raden we toch aan om je facturen via Tellow te maken en te versturen. Zo staan facturen direct in je omgeving en kunnen wij voor je bijhouden of ze tijdig betaald worden. Dit is lastig wanneer je vergeet om er één bij ons aan te leveren. Bovendien let Tellow ook op een keurig oplopende factuurnummering. Iets waar je zelf gemakkelijk overheen kijkt.

Aanleveren gaat als volgt:

1. Ga naar <Bestanden>
  2. Kies voor <Upload bon>
  3. Kies het juiste bestand
  4. Geef bij ‘Bestandstype’ aan dat het om een <Verkoopfactuur> gaat
  5. Klik op <Volgende>
  6. Mocht de factuur al betaald zijn, klik dan op <Betaalwijze> en selecteer de juiste transactie bij de factuur
  7. Klaar! :-)

Tellow gaat aan de slag en zal de factuur voor je uitlezen.

Crediteren van verkoopfactuur die niet in Tellow is gemaakt

Het kan zijn dat je een eigen factuur template hebt en daarom je verkoopfacturen niet in Tellow maakt, maar deze als losse bon upload. Wij lezen deze dan wel alsnog uit, maar je hebt geen optie om de factuur in Tellow te crediteren.

Mocht je dat toch wel moeten doen, dan doe je dat zo:

Optie 1:

Vraag Support via de chat om dit te doen voor je. Geef hier direct even aan om welke factuur en om welk bedrag het gaat.

Optie 2:

Doe het zelf in Tellow.

• Ga naar <Geavanceerd>
  • Kies voor <Verkoop>
  • Ga bovenin naar de rode button met <Nieuwe verkoopfactuur> en klik erop
  • Kies de geadresseerde waar het om gaat
  • Selecteer bovenin (via het schuifbalkje) de knop <Credit>. De knop <Normaal> verandert dan naar een grijze kleur
  • Geef bij het veld <Factuurnummer> aan <Credit XXXX>. Bij de kruisjes vul je het desbetreffende factuurnummer in
  • Vul het bedrag in dat je wilt crediteren
  • Je hoeft verder geen bestand / bon opnieuw te uploaden
  • Klik op <Opslaan>
  • Klaar!