Abonnement, instellingen & account
Kan je Tellow gebruiken met de KOR regeling?

De KOR regeling (1 januari 2020) | OVOB

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het kort

Ja, wij ondersteunen de mogelijkheid voor een algehele vrijstelling van btw! 🎉

De KOR regeling (OVOB)

Per 1 januari 2020 is er een nieuwe KOR regeling in werking. Deze regeling is ter vervanging van de voorgaande KOR regeling en heet de omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting (OVOB). De nieuwe regeling is genoemd naar de afkorting en heet dus officieel de OVOB. Je mag gebruik maken van de nieuwe regeling als jouw omzet in een kalenderjaar niet hoger is dan 20.000 euro exclusief btw.

De KOR regeling (oftewel de OVOB) is een algehele vrijstelling van btw-verplichtingen.

Hoe werkt dat in Tellow?

• Klik in de app of webversie van Tellow op 'Instellingen', 'Administratie' en klik op 'Wijzig'.

• Kies bij 'Btw-plichtig' voor 'Nee'.

• Kies bij 'Kleineondernemersregeling' voor 'Ja'.

• Klik op 'Opslaan'.

Hierdoor zullen wij geen af te dragen of te vorderen btw berekenen in je administratie.

❗️ Let op! Je bent zelf verantwoordelijk om de grens van 20.000 euro exclusief btw bij te houden. Je kan dit doen onder 'Rapportage' en dan 'Winst & Verlies'.

Wil je meer informatie over de KOR regeling?

Check onze blogpost hier! 😄