In het kort

Ja, wij ondersteunen de mogelijkheid voor een algehele vrijstelling van btw! 🎉

De nieuwe KOR regeling (OVOB)

Per 1 januari 2020 is er een nieuwe regeling in werking. Deze regeling is ter vervanging van de huidige KOR regeling en heet de omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting (OVOB). De nieuwe regeling is genoemd naar de afkorting en heet dus officieel de OVOB. Je mag gebruik maken van de nieuwe regeling als jouw omzet in een kalenderjaar niet hoger is dan 20.000 euro exclusief btw.

De nieuwe KOR regeling (oftewel de OVOB) is een algehele vrijstelling van btw-verplichtingen.

Hoe werkt dat in Tellow?

• Klik in de app of webversie van Tellow op 'Instellingen' en klik op 'Wijzig'.
  • Kies bij btw-plichtig voor 'Nee'.
  • Kies bij 'Kleineondernemersregeling' voor 'Ja'.

Hierdoor zullen wij geen af te dragen of te vorderen btw berekenen in je administratie.

❗️ Let op! Je bent zelf verantwoordelijk om de grens van 20.000 euro exclusief btw bij te houden.

Wil je meer informatie over de nieuwe KOR regeling?

Check onze blogpost hier! 😄

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.