Hoe boek ik Fiscale Oudedagsreserve (FOR)?

FOR | fiscale oudedagreserve

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe verwerk ik de Fiscale Oudedagsreserve als ZZP'er?

Als ondernemer voor de inkomstenbelasting mag er jaarlijks een deel van de winst gereserveerd worden voor de oudedagsvoorziening. Dat gereserveerde deel heet de oudedagsreserve. Meer informatie van de Belastingdienst vind je hier

Let op! De oude dag reserve is afgeschaft, met als laatste jaar 2022.

De Fiscale Oudedagsreserve wordt geboekt op de grootboekrekening 'Oudedagsreserve'.

Aan het einde van het jaar wordt dit bedrag met het 'Eigen Vermogen' verrekend. Er zijn wel regels aan de hoogte van de reserve die verrekend mag worden.
Er mag over 2021 maximaal 9,44% van de winst met een maximum van €9395,- gereserveerd worden hiervoor.
Er mag over 2022 maximaal 9,44% van de winst met een max van €9632,- gereserveerd worden hiervoor.

Hoe verwerk ik dit in Tellow?
1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'
2. Klik op 'Reconciliatie'
3. Klik op de transactie die je wilt boeken
4. Klik op Boek als en selecteer 'Oudedagsreserve'
5. Druk op 'Opslaan'.