Treatwell facturen verwerken in Tellow

Verkoop jij producten via Treatwell? Dan krijg jij een factuur van Treatwell waar zowel de omzet (wat je hebt verkocht via Treatwell) als kosten (het bedrag dat Treatwell jou rekent) opstaan. Dit artikel helpt jou om dit correct te verwerken in Tellow.

Stap 1: Stel een verkoopfactuur op in Tellow

Om de omzet in Tellow te verwerken moet je een verkoopfactuur opstellen in Tellow:

1. Ga naar 'Verkoop' -> 'Facturen'.

2. Klik op 'Factuur opmaken'.

3. Maak een contact aan voor Treatwell of selecteer Treatwell als contact.
    ❗️De factuur hoef je natuurlijk niet te versturen naar Treatwell. Het is puur voor je eigen administratie.

4. Vul de datum in.
    ❗️Zorg dat je een factuurdatum kiest die bij de factuurperiode van de Treatwell factuur hoort (bijv. de factuurperiode is in februari, dan kan de factuurdatum op 01/02/2020 worden geplaatst)

5. Vermeld bij de omschrijving bijvoorbeeld: Omzet februari

6. Neem het totaalbedrag van jouw opbrengsten van de Treatwell over ( 💡zie factuur van Treatwell ⓵)

7. Kies het btw-tarief (bijv 21%).

8. Maak de factuur definitief in Tellow.

9. Koppel de transactie(s) aan de verkoopfactuur.

Stap 2: Upload de factuur van Treatwell als inkoopfactuur

Upload de factuur ( 💡zie onderstaande foto) van Treatwell als inkoopfactuur in Tellow via 'Bon uploaden'

1. Klik op 'Bon uploaden'.

2. Selecteer hier op de Treatwell factuur.

3. Controleer of alle gegevens kloppen. Zo niet, dan kan je de gegevens wijzigen.

4. Als de gegevens kloppen, dan kan je de factuur 'opslaan'

Let op! Schakel hiervoor eerst de boekhoudfunctie in via 'Instellingen' -> 'gebruikers'.

Stap 3 & 4: Hierna ga je de facturen met elkaar verrekenen, zodat het correct in je administratie staat. Na het verrekenen ben je helemaal klaar! 🎊

Eventuele controle van de boeking

Wil je controleren of het klopt? Dat kan als volgt:

1. Ga naar 'Rapportage'.

2. Ga naar 'Mutatiekaart'.

3. Selecteer 'Verrekeningen'.

4. Als het goed is zie je nu geboekte bedrag (Stap 3 & 4) zowel bij de debit- als de credit-kant staan, in dit voorbeeld zou dat €10,59 zijn.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.