Hoe boek ik mijn facturen van Treatwell?

Treatwell

Ga meteen naar de stap waar je gebleven was:

Treatwell facturen verwerken in Tellow

Verkoop jij producten via Treatwell? Dan krijg jij een factuur van Treatwell waar zowel de omzet (wat je hebt verkocht via Treatwell) als kosten (het bedrag dat Treatwell jou rekent) opstaan. Dit artikel helpt jou om dit correct te verwerken in Tellow.

Stap 1: Maak een verkoopfactuur

Om de omzet in Tellow te verwerken moet je een verkoopfactuur opstellen in Tellow:

1. Ga naar 'Verkoop' en 'Facturen'.

2. Klik op 'Factuur opmaken'.

3. Maak een contact aan voor Treatwell of selecteer Treatwell als contact.
    💡De factuur hoef je niet te versturen naar Treatwell. Het is puur voor je eigen administratie.

4. Vul de datum in.
    💡Zorg dat je een factuurdatum kiest die bij de factuurperiode van de Treatwell factuur hoort (bijv. de factuurperiode is in november, dan kan de factuurdatum op 01/11/2022 worden geplaatst)

5. Vermeld bij de omschrijving bijvoorbeeld: Omzet November

6. Neem het totaalbedrag van jouw opbrengsten van de Treatwell over ( 🔍 zie factuur van Treatwell ⓵ )

7. Kies het btw-tarief

8. Klik op 'Definitief maken'

9. Koppel de transactie(s) aan de verkoopfactuur.

Voorbeeld verkoopfactuur

Stap 2: Upload de factuur van Treatwell als inkoopfactuur

Upload de factuur ( 🔍 zie onderstaande foto) van Treatwell als inkoopfactuur via 'Bon uploaden'

Factuur Treatwell

1. Ga naar 'Inkoop' en 'Facturen'

2. Klik op 'Bon uploaden'.

3. Selecteer de Treatwell factuur.

4. Controleer of de gegevens overeen komen met de factuur. ⓶
    Zo niet, dan kan je de gegevens wijzigen.
    Tip: De grootboekrekening mag op 'Verkoopkosten'

5. Als de gegevens kloppen, dan kan je de factuur 'Boeken'

Stap 3 & 4: Verreken de inkoopfactuur met de verkoopfactuur

Nu ga je de facturen met elkaar verrekenen. Na het verrekenen ben je klaar! 🎊

Optioneel: Controleer de boeking

Wil je controleren of het klopt? Dat kan als volgt:

1. Ga naar 'Rapportage'.

2. Ga naar 'Mutatiekaart'.

3. Selecteer 'Verrekeningen'.

4. Als het goed is zie je nu geboekte bedrag (Stap 3 & 4) zowel bij de debit- als de credit-kant staan, in dit voorbeeld zou dat €10,59 zijn.