Bol.com facturen verwerken in Tellow

Verkoop jij producten via bol.com? Dan krijg jij een factuur van Bol.com waar zowel de omzet (wat je hebt verkocht via Bol.com) als kosten (het bedrag dat Bol.com jou rekent) opstaan. Dit artikel helpt jou om dit correct te verwerken in Tellow.

Hoe verwerk ik mijn Bol.com facturen in Tellow?

Stap 1: Stel een verkoopfactuur op in Tellow

Om de omzet in Tellow te verwerken moet je een verkoopfactuur opstellen in Tellow:

1. Ga naar 'Verkoop' -> 'Facturen'.

2. Klik op 'Factuur opmaken'.

3. Maak een contact aan voor Bol.com of selecteer Bol.com als contact.
    Let op! De factuur hoef je natuurlijk niet te versturen naar Bol.com. Het is puur voor je eigen administratie.

4. Vul de datum in.
    Let op! Zorg dat je een factuurdatum kiest die bij de factuurperiode van de Bol.com factuur hoort (bijv. de factuurperiode is in februari, dan kan de factuurdatum op 01/02/2022 worden geplaatst)

5. Vermeld bij de omschrijving bijvoorbeeld: Omzet februari

6. Neem het totaalbedrag van jouw opbrengsten van de Bol.factuur over ( 💡zie factuur van bol)

7. Kies het btw-tarief (bijv 21%).

8. Maak de factuur definitief in Tellow.

9. Koppel de transactie(s) aan de verkoopfactuur.

Voorbeeld verkoopfactuur gemaakt in Tellow

Wat je zal opvallen is dat het totaalbedrag van de transactie(s) van Bol.com minder is dan het bedrag op de gemaakte verkoopfactuur. Dit is omdat Bol.com geld in rekening brengt aan jou, voor de producten die je op hun site verkoopt. Dit gaan we oplossen door de factuur van Bol.com te uploaden als inkoopfactuur.

Stap 2: Upload de factuur van Bol.com als inkoopfactuur

Upload de factuur ( 💡zie onderstaande foto)  van bol als inkoopfactuur in Tellow.

1. Ga via de webversie naar 'Bon Uploaden'

2. Selecteer het bestand wat je wilt uploaden in Tellow.
    Let op! Het kan even duren voordat deze zichtbaar is.

3. Selecteer de bijbehorende grootboekrekening. (Bij Sumup gaat het om verkoopkosten)

4. Selecteer eventueel de juiste btw-code.

5. Controleer eventueel het totaalbedrag en pas deze aan.

6. Druk daarna op 'Opslaan'.Tellow zal alleen de kosten (2) boeken. Wanneer de bon verwerkt is, kun je verdergaan met stap 3.

Let op! Schakel hiervoor eerst de boekhoudfunctie in via 'instellingen' > 'Gebruikers'.

Stap 3 & 4: Verreken het openstaande bedrag van de verkoopfactuur

Hierna ga je de facturen met elkaar verrekenen, zodat het correct in je administratie staat. Na het verrekenen ben je helemaal klaar! 🎊

Eventuele controle van de boeking

Wil je controleren of het klopt? Dat kan als volgt:

1. Ga naar 'Rapportage'.

2. Ga naar 'Mutatiekaart'.

3. Selecteer 'Verrekeningen'.

4. Als het goed is zie je nu geboekte bedrag (Stap 3 & 4) zowel bij de debit- als de credit-kant staan, in dit voorbeeld zou dat €38,19 zijn.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.