Hoe verwerk ik verkopen via Mollie?

Mollie | Verrekeningen | Omzet

Ga meteen naar de stap waar je gebleven was:

Mollie facturen verwerken in Tellow

Verkoop jij producten via Mollie? Dan krijg jij een factuur van Mollie waar zowel de omzet (wat je hebt verkocht via Mollie) als kosten (het bedrag dat Mollie jou rekent) opstaan. Dit artikel helpt jou om dit correct te verwerken in Tellow.

Stap 1: Maak een verkoopfactuur

Om de omzet in Tellow te verwerken moet je een verkoopfactuur opstellen in Tellow:

1. Ga naar 'Verkoop' en 'Facturen'.

2. Klik op 'Factuur opmaken'.

3. Maak een contact aan voor Mollie of selecteer Mollie als contact.
    💡Let op! De factuur hoef je natuurlijk niet te versturen naar Mollie. Het is puur voor je eigen administratie.

4. Vul de datum in.
    💡Zorg dat je een factuurdatum kiest die bij de factuurperiode van de Mollie factuur hoort (bijv. de factuurperiode is in september, dan kan de factuurdatum op 01/09/2022 worden geplaatst)

5. Vermeld bij de omschrijving bijvoorbeeld: Omzet September

6. Neem het totaalbedrag van jouw opbrengsten van de Mollie factuur over

7. Kies het btw-tarief

8. Klik op 'Definitief maken'

9. Koppel de transactie(s) aan de verkoopfactuur.

Voorbeeld verkoopfactuur

Wat je zal opvallen is dat het totaalbedrag van de transactie(s) van Mollie minder is dan het bedrag op de gemaakte verkoopfactuur. Dit is omdat Mollie geld in rekening brengt aan jou, voor de producten die je op hun site verkoopt. Dit gaan we oplossen door de factuur van Mollie te uploaden als inkoopfactuur.

Stap 2: Upload de factuur van Mollie als inkoopfactuur

Upload de factuur ( 🔍 zie onderstaande foto) van Mollie als inkoopfactuur via 'Bon uploaden'

1. Ga naar 'Inkoop' en 'Facturen'

2. Klik op 'Bon uploaden'.

3. Selecteer de Mollie factuur.

4. Controleer of de gegevens overeen komen met de factuur. ①
    Zo niet, dan kan je de gegevens wijzigen.
    Tip: De grootboekrekening mag op 'Verkoopkosten'

5. Als de gegevens kloppen, dan kan je de factuur 'Boeken'

Stap 3 & 4: Verreken het openstaande bedrag van de verkoopfactuur

Hierna ga je de facturen met elkaar verrekenen, zodat het correct in je administratie staat. Na het verrekenen ben je klaar! 🎊

Optioneel: Controleer de boeking

Wil je controleren of het klopt? Dat kan als volgt:

1. Ga naar 'Rapportage'.

2. Ga naar 'Mutatiekaart'.

3. Selecteer 'Verrekeningen'.

4. Als het goed is zie je nu geboekte bedrag (Stap 3 & 4) zowel bij de debit- als de credit-kant staan, in dit voorbeeld zou dat €2,81 zijn.