Wat zijn verrekeningen

Het kan voor komen dat er een factuur is gemaakt die niet volledig betaald hoeft te worden. Voor het restbedrag krijg je dan een creditfactuur. Dan staat er bij je facturen een (gedeeltelijk) te betalen factuur en een te ontvangen creditfactuur. Deze facturen moeten dan met elkaar verrekend worden.

Hoe maak je verrekeningen in Tellow

❗️Let op: schakel eerst de boekhoudfunctie in. Dit kan je doen via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

1. Ga naar 'Geavanceerd'
  2. Kies voor 'Reconciliatie'
  3. Kies voor 'Inkoop' of 'Verkoop' (afhankelijk van het type factuur)

4. Klik op de factuur die je wil verrekenen

5. Kies vervolgens onder 'Boek als' voor 'Verrekeningen'

6. Vul alle velden in waaronder omschrijving, datum en bedrag

💡 Zet bij de omschrijving de nummers van de facturen, dit is later wel zo overzichtelijk in je administratie.

7. Herhaal stap 1 t/m 6 bij de creditfactuur

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.