YoungOnes facturen verwerken in Tellow

Werk jij via YoungOnes? Dan krijg jij een factuur van YoungOnes waar zowel de omzet (wat je hebt gewerkt hebt via YoungOnes) als kosten (het bedrag dat YoungOnes jou rekent) op staan. Dit artikel helpt jou om dit correct te verwerken in Tellow.

Stap 1: Stel een verkoopfactuur op in Tellow

Om de omzet in Tellow te verwerken moet je een verkoopfactuur opstellen in Tellow:

1. Ga naar ‘Verkoopfacturen’.

2. Klik op ‘Nieuwe Factuur’.

3. Maak een contact aan voor YoungOnes of selecteer YoungOnes als contact.
    ❗️De factuur hoef je natuurlijk niet te versturen naar YoungOnes. Het is puur voor je eigen administratie.

4. Vul de datum in.
    ❗️Zorg dat je een factuurdatum kiest die bij de factuurperiode van de YoungOnes factuur hoort

5. Vermeld bij de omschrijving bijvoorbeeld: Omzet maand

6. Neem het totaalbedrag van jouw opbrengsten van YoungOnes over

7. Kies het btw-tarief (bijv 21%).

8. Maak de factuur definitief in Tellow.

9. Koppel de transactie(s) aan de verkoopfactuur.

Stap 2: Upload de factuur van YoungOnes als inkoopfactuur

Upload de factuur ( 💡zie onderstaande foto) van YoungOnes als inkoopfactuur in Tellow.

1. Klik op <Inkoopfacturen>.

2. Klik hier op <Upload bon>

3. Selecteer hier de YoungOnes factuur en klik op <Inkoopfactuur>

4. Geef aan dat de bon <Nog niet betaald is>

5. Klik op <Klaar>

Tellow zal alleen de kosten (2) boeken. Wanneer de bon verwerkt is, kun je verdergaan met stap 3.

❗️Schakel hiervoor eerst de boekhoudfunctie in via > instellingen > gebruikers en rollen.

Stap 3: Verreken het openstaande bedrag van de verkoopfactuur

1. Ga naar 'Geavanceerd'.

2. Kies voor 'Reconciliatie'.

3. Kies voor 'Verkoop' en selecteer de verkoopfactuur. Je ziet nu dat er nog een restbedrag open staat.

4. Selecteer onder 'Boeken als' de optie 'Verrekenen'.

5. Vul het bedrag in dat openstaat.

6. Vul de datum in (hiervoor kan je het beste de factuurdatum overnemen).

7. Kies rechts voor 'Opslaan'.

Nu doen we hetzelfde bij de inkoopfactuur van YoungOnes.

Stap 4: Verreken het openstaande bedrag van de inkoopfactuur

1. Ga naar 'Geavanceerd'.

2. Kies voor 'Reconciliatie'.

3. Kies voor 'Inkoop' en selecteer de inkoopfactuur. Je ziet nu dat er nog een restbedrag open staat.

4. Selecteer onder 'Boeken als' de optie 'Verrekenen'.

5. Vul het bedrag in dat openstaat.

6. Vul de datum in (gebruik dezelfde datum als bij stap 3).

7. Kies rechts voor 'Opslaan'.

Je bent nu helemaal klaar! 🎊

Eventuele controle van de boeking

Wil je controleren of het klopt? Dat kan als volgt:

1. Ga naar 'Rapportage'.

2. Ga naar 'Mutatiekaart'.

3. Selecteer 'Verrekeningen'.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.