Je winst bekijk je op twee verschillende pagina’s:

• Onder de menukeuze <Rapportage> in de web-versie van Tellow staat de Winst- & Verliesrekening. Onderaan staat hoeveel winst je dit jaar hebt gemaakt.
  • In de web-versie van Tellow vind je bovenaan het scherm in het menu <Verkoopfacturen> ook de winst. Zie het kopje <Voorlopige winst>.

En is dit dan het getal dat ik voor mijn aangifte inkomstenbelasting aan het einde van het jaar kan gebruiken?

Nee, het is belangrijk om eerst het jaar af te sluiten in Tellow:

1. Ga naar <Geavanceerd> in de web-versie. Als je deze rol niet hebt, vraag dit dan aan je boekhouder. Het is sowieso aan te raden om je boekhouder bij dit alles te laten helpen.
  2. Klik op <Fiscale jaren>
  3. Klik op het rode slotje.
  4. Klaar!

Nadat je dit hebt gedaan, doe je het volgende:

1. Bekijk de Winst- & Verliesrekening via het scherm <Rapportage>.
  2. Selecteren bovenaan voor welk jaar je de inkomstenbelasting wilt doen.
  3. Daarna kun je de winst vinden bij het kopje <Resultaat van deze periode>. Dit getal zou je o.a. kunnen gebruiken voor je aangifte inkomstenbelasting.

De winst klopt natuurlijk alleen als je alle bonnen en facturen correct hebt toegevoegd. Het is ook raadzaam om een boekhouder te laten checken of alles klopt en je bij dit alles te helpen.