Als je bij 'Rapportage' kijkt naar jouw 'Winst & Verlies' balans, kan je zien hoe de inkoopfacturen momenteel geboekt staan. Stel, je wilt een boeking aanpassen van bijvoorbeeld 'Algemene kosten' naar 'Grond- en hulpstoffen'. Hoe doe je dat?

In het voorbeeld hieronder gaat het om een inkoopfactuur uit 2021 (voorgaand jaar). Deze is momenteel geboekt op 'Algemene kosten', maar deze moet komen te staan op 'Grond- en hulpstoffen'.

Let op! Je kan dit alleen aanpassen via de webversie. Zorg ervoor dat je de 'Geavanceerde boekhoudfuncties' aan hebt staan. Onder 'Instellingen' en 'Gebruikers' kan je hiervoor het schuifje aan klikken

1. Ga naar 'Rapportage'

2. Klik op 'Filter opties', bij 'Periode' klik je op het rooster en klik je op '21

3. Ga naar 'Winst en verlies'

4. Klik op 'Algemene kosten'

5. Hier ze je de facturen staan. Klik op de inkoopfactuur die je wilt aanpassen

6. Klik eerst onderin de betaling weg met het rode kruisje (onthoud wel welke betaling dit is, bijvoorbeeld aan de hand van de datum).
    Let op! Je krijgt een melding of je de boeking echt wilt verwijderen. Klik op 'Doorgaan'.

7. Klik rechts op 'Wijzig',

8. Wijzig de grootboekrekening en druk daarna weer op 'Opslaan'.
    Let op! Je krijgt een melding of je het echt wilt wijzigen in het voorgaande boekjaar. Klik op 'Doorgaan'.
    Tip: Lukt het niet om de inkoopfactuur op te slaan? Controleer dan of alle gegevens zijn ingevuld zoals de factuurnummering, omschrijving etc.

9. Nu moet je alleen weer de betaling koppelen aan de factuur. Ga naar 'Inkoop' 'Facturen' en dan 'Te betalen'

10. Klik op de factuur, scroll naar beneden en klik op "Voeg een betaalwijze of transactie toe".

11. Selecteer de juiste transactie en je bent klaar! 🎊

Nog vragen?

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.