Stel, je ziet bij 'Rapportage' staan dat een verkoopfactuur verkeerd geboekt staat. Hoe wijzig je deze naar de juiste btw-code?

In dit voorbeeld gaat het om een verkoopfactuur uit 2020 (dus voorgaand jaar). Deze is momenteel geboekt op Omzet 'Nul tarief' geboekt, maar deze moet komen te staan op Omzet 'Hoog' met een btw-percentage 21%.

1. Ga naar 'Rapportage'

2. Klik op 'Filter opties', bij periode klik je op het rooster en klik je op '20

3. Ga naar 'Winst en verlies'

4. Klik op Omzet 'Nul tarief'

5. Hier ze je de facturen staan. Klik op de verkoopfactuur die je wilt aanpassen
    Let op! Er staat 'Inkoopfactuur', maar het zijn de verkoopfacturen.

6. Klik eerst onderin de betaling weg met het rode kruisje (onthoud wel welke betaling dit is, bijvoorbeeld aan de hand van de datum).
    Let op! Je krijgt een melding of je de boeking echt wilt verwijderen. Klik op 'Doorgaan'.

7. Klik rechts op 'Wijzig',

8. Wijzig de btw-code en druk daarna weer op 'Opslaan'.
    Let op! Je krijgt een melding of je het echt wilt wijzigen in het voorgaande boekjaar. Klik op 'Doorgaan'.

9. Nu moet je alleen weer de betaling koppelen aan de factuur. Ga naar 'Verkoopfacturen'

10. Klik op de factuur, scroll naar beneden en klik op "Voeg een betaalwijze of transactie toe".

11. Selecteer de juiste transactie en je bent klaar! 🎊

Nog vragen?

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.