Hoe wijzig ik een verkoopfactuur vanuit 'Rapportage'?

Verkoopfactuur wijzigen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stel, je ziet bij 'Rapportage' 'Winst & Verlies' staan dat een verkoopfactuur verkeerd geboekt staat. Hoe wijzig je deze naar de juiste btw-code?

❗️ Let op! (Verzonden) verkoopfacturen kunnen niet zomaar gewijzigd worden. Je kan deze beter crediteren. Kijk hier voor meer informatie over crediteren.

In dit voorbeeld gaat het om een verkoopfactuur uit 2021 (dus voorgaand jaar). Deze is momenteel geboekt op Omzet 'Nul tarief' geboekt, maar deze moet komen te staan op Omzet 'Hoog' met een btw-percentage 21%.

1. Ga naar 'Rapportage'

2. Klik op 'Filter opties', bij periode klik je op het rooster en klik je op '21

3. Ga naar 'Winst en verlies'

4. Klik op Omzet 'Nul tarief'

5. Hier ze je de facturen staan. Klik op de verkoopfactuur die je wilt aanpassen

6. Klik eerst helemaal onderaan de betaling weg met het rode kruisje
    (Je krijgt een melding of je de boeking echt wilt verwijderen. Klik op 'Doorgaan'.)

7. Klik rechts op 'Wijzig',

8. Wijzig de btw-code en druk daarna weer op 'Definitief maken'.
    (Je krijgt een melding of je het echt wilt wijzigen in het voorgaande boekjaar. Klik op 'Doorgaan'.)

9. Nu moet alleen weer de betaling gekoppeld worden aan de factuur. Ga naar 'Verkoop' en dan 'Facturen'

10. Klik op de factuur, scroll naar beneden en klik op "Voeg een betaalwijze of transactie toe".

11. Selecteer de juiste transactie en je bent klaar! 🎊