Memoriaalboekingen komen voor in elke administratie, dus ook in die van jou. Omdat een memoriaalboeking niet routinematig gedaan wordt, is het voor veel zzp’ers onduidelijk wanneer je een dergelijke boeking maakt en bovenal, wat is een memoriaalboeking?

Wat is een memoriaalboeking?

In het memoriaal worden incidentele boekingen gemaakt, zogenaamde memoriaalboekingen, die niet kunnen worden gemaakt in een ander dagboek, zoals het verkoopboek of het kasboek. Het gaat bij een memoriaalboeking dus om een journaalpost die niets te maken heeft met uitgaven, ontvangsten, inkoop of verkoop.

Voorbeelden van dit soort boekingen zijn: de beginbalans, afschrijvingen van activa (computers, auto's, etc.) en correcties.

Hoe maak je een memoriaalboeking in Tellow?

Let op! Voor deze stap heb je de boekhoudende functie nodig. Heb je deze nog niet? Ga dan naar dit artikel.

Je gaat naar het menu <Geavanceerd> en kiest hier voor het kopje <Memoriaalboekingen>. Hier zie je een overzicht van al je memoriaalboekingen en kan je een nieuwe boeking aanmaken.

Kies vervolgens een omschrijving voor je boeking, vul de datum in en vul de andere open velden in (zorg ervoor dat alle velden ingevuld zijn). De omschrijving per regel bepaalt waar je de bedragen in je boekhouding terug kunt vinden.
Vul uiteindelijk de bedragen in. De bedragen dienen aan de credit en aan de debet zijde in balans te zijn.

Klik op opslaan en klaar! 🎉


Heeft u het antwoord gevonden?