Wanneer je een afschrijving wil maken in Tellow (bijvoorbeeld een auto of bedrijfsmiddel) kan je dit in Tellow doen door een memoriaalboeking aan te maken.

Wat moet je doen voor de afschrijving?

Aan het einde van het jaar maak je een memoriaalboeking van het af te schrijven bedrag. Hierbij hanteer je de volgende rekensom voor het af te schrijven bedrag:

Aanschafbedrag x 20% (dit is de afschrijving per jaar) = Afschrijvingsbedrag

Let op: Is de telefoon aangekocht op 1 juli dan schrijf je niet een volledig jaar af maar een half jaar. Daarnaast boek je nooit btw bij de afschrijving.

De boeking ziet er als volgt uit:

Hoe maak je de boeking?

Dit doe je via 'Instellingen' -> 'Boekhouding', vervolgens klik je op 'Memoriaalboekingen'. De optie 'Memoriaalboeking maken' verschijnt vervolgens op de pagina en deze selecteer je ook.

Bij het maken van een memoriaalboeking moeten meerdere velden ingevuld worden. Het gaat om de volgende velden:

• Vul duidelijk de 'omschrijvingen' in

• Kies de 'grootboekrekeningen'

• Vul een debet en credit bedrag in

Let op! alle omschrijvingen en de datum moeten ingevuld zijn om de memoriaalboeking op te slaan!

Een voorbeeld
Stel ik heb een laptop van €3000, ik heb geen restwaarde aan het einde van de 5 jaar.Hoe zou zo’n Memoriaalboeking in Tellow eruit zien als je de afschrijving van een jaar wilt doen?

Een boeking is elk jaar hetzelfde! Dus hetzelfde geldt voor het eerste, het tweede jaar etc. etc.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.