Hoe om te gaan met importheffingen in Tellow

Stel je ontvangt de onderstaande factuur en een groot gedeelte moet op BTW worden geboekt. Deze kan je niet zomaar uploaden in Tellow. Omdat het BTW bedrag afwijkend is van een normale factuur moeten we hier in Tellow ook anders mee omgaan.

Hoe boek ik dit in Tellow?

❗️Schakel hiervoor eerst de boekhoudfunctie in via > instellingen > gebruikers en rollen.

Stap 1: Ga naar 'Geavanceerd' -> 'Inkoop' -> 'Nieuwe inkoopfactuur'.

Stap 2: Upload het bestand.

Stap 3: Maak per kostenregel een regel aan.

In dit voorbeeld gaat het om 3 verschillende kosten.

Kostenregel 1. Voer het bedrag in zonder BTW. Zoals te zien op de factuur is hier geen BTW op gerekend. BTW zet je hier op 0%.

Kostenregel 2. Reken het totaal bedrag terug naar het exclusief btw bedrag. In dit geval is dat €14,50. Bij BTW geef je aan dat de BTW Hoog 21% is (dit bedrag kan je terugvragen bij de belastingdienst)

Kostenregel 3. Dit bedrag mag je helemaal terugvorderen bij de belastingdienst en dient dus op voorbelasting geboekt te worden. Ook hier geldt dat je het bedrag moet terugrekenen. (Totaalbedrag / 121 * 100) In dit geval kom je dan uit op €100.31. Ook hier zet je bij BTW Hoog 21%.

❗️Vergeet ook niet om de andere velden waar een hokje omheen staat in te vullen!

Stap 4: Controleer via je inkoopfacturen of de btw inderdaad goed is meegenomen.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in.Heb je het antwoord gevonden?