De Belastingdienst
Hoe verantwoord ik een Suppletie?

Suppletie | Correctie | Belastingdienst | Omzetbelasting | Btw-aangifte

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe verantwoord ik een Suppletie?

Om een suppletie te verantwoorden moet deze zijn vastgelegd in Tellow en moet hetzelfde bedrag betaald/ontvangen zijn vanuit de Belastingdienst. Meer informatie over suppletie klik hier.

Check hieronder de stappen voor jouw situatie:

Ik heb de suppletie betaald/ontvangen op mijn bankrekening in Tellow.

Je koppelt in dit geval de transactie aan de suppletie in Tellow. Dit kun je doen via 'Reconciliatie'.

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'. Klik op 'Reconciliatie' en 'Btw'. Klik op de betreffende suppletie.

2. Selecteer onderaan bij 'Boeken op transactie' de betreffende transactie en klik op 'Opslaan'. De suppletie is nu verantwoord.

Ik heb de suppletie betaald/ontvangen op een rekening buiten Tellow.

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'. Klik op 'Reconciliatie' en 'Btw'. Klik op de betreffende suppletie.

2. Selecteer bij 'Verschil boeken' de optie 'Privé boeken', vul daarna een omschrijving en datum in en klik op 'Opslaan'. De suppletie is nu verantwoord.