Hoe verantwoord ik een Suppletie?

Om een suppletie te verantwoorden moet deze zijn vastgelegd in Tellow en moet er een bedrag betaald/ontvangen zijn vanuit de Belastingdienst. Meer informatie over suppletie klik hier.

Check hieronder de stappen voor jouw situatie:

Ik heb de suppletie betaald/ontvangen op mijn bankrekening in Tellow.

Je koppelt in dit geval de transactie aan de suppletie in Tellow. Dit kun je doen via Reconciliatie.

1. Ga naar Instellingen > Boekhouding > Reconciliatie > Btw en klik op de betreffende suppletie.

2. Selecteer onderaan bij Boeken op transactie de betreffende transactie en klik op Opslaan. De suppletie is nu verantwoord.

Ik heb de suppletie betaald/ontvangen op een rekening buiten Tellow.

1. Ga naar Instellingen > Boekhouding > Reconciliatie > Btw en klik op de betreffende suppletie.

2. Selecteer bij Verschil boeken de optie Privé boeken, vul daarna een omschrijving en datum in en klik op Opslaan. De suppletie is nu verantwoord.