De Belastingdienst
Hoe kan ik mijn btw-aangifte koppelen als ik met een privé rekening heb betaald?
Hoe kan ik mijn btw-aangifte koppelen als ik met een privé rekening heb betaald?

Omzetbelasting | btw-aangifte | betaling | andere rekening

Maron avatar
Geschreven door Maron
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, heb je een bedrag ontvangen of betaald van/naar de Belastingdienst. Als je de btw-aangifte hebt betaald/ontvangen via een privé rekening, dan kan je dit als volgt in het account verwerken:

1. Via de webversie ga je naar naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'. Klik op 'Reconciliatie' en 'Btw'. Klik op de betreffende btw-aangifte.

2. Selecteer bij 'Verschil boeken' de optie 'Privé boeken', vul daarna een omschrijving en datum in en klik op 'Opslaan'. De btw-aangifte is nu verantwoord.