Beginnen met Tellow
Hoe verwerk ik de btw-aangifte van mijn vorige boekhouding? (Beginbalans)
Hoe verwerk ik de btw-aangifte van mijn vorige boekhouding? (Beginbalans)

Starten | Voor startdatum Tellow | beginbalans | Vorige administratie

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Btw-aangifte nog niet in Tellow administratie (v贸贸r startdatum)

Gaat het om een betaling van een btw-aangifte toen je nog geen Tellow account had? Je kan de betaling verwerken door de post op te voeren in de 'Beginbalans'

Stap 1: Voer eerst het bedrag in op de Beginbalans

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'

2. Kies voor 'Beginbalans'

3. Scrol door naar de post 'Te betalen omzetbelasting (vlg aangifte)'

4. Vul het bedrag in wat je nog moet ontvangen (credit) of moet betalen (debet)

5. Scrol door naar beneden en klik op 'Opslaan'.

Stap 2: Verwerk daarna de transactie van de Belastingdienst

1. Ga in het menu naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'

2. Ga naar 'Reconciliatie'

3. Selecteer de juiste transactie

4. Kies voor 'Boek als' en klik op 'Omzetbelasting vlg aangiftes'

5. Klik vervolgens op 'Opslaan'