Het is mogelijk dat een relatie een tijdelijk gebrek heeft aan liquiditeiten en dit graag wil overbruggen. Je wilt deze persoon graag helpen en verstrekt hem of haar een lening.

Deze transacties dienen op een correctie manier verwerkt te worden. Tellow zal namelijk blijven vragen om een verantwoording.

❗️Let op! Hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig. Zet deze aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Hoe verwerk ik een verstrekte lening in Tellow?

🔍 Het boeken van de transacties gaat als volgt:

1. Ga naar 'Geavanceerd'
  2. Ga naar 'Reconciliatie'
  3. Selecteer de transactie waar het om gaat
  4. Kies voor 'Boek als' en kies voor "Lening te ontvangen"
  5. Klaar!

💡 Je kan alle transacties die met de lening te maken hebben zo boeken, dus ook het bedrag wat jij leent aan de ander (afschrijving).

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.