Hoe verwerk ik een ontvangen lening?

Ontvangen lening | verwerken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk dat je door de groei van de onderneming ineens een tijdelijke gebrek aan liquiditeiten hebt en dit graag wilt overbruggen. Dit gebeurd in de meeste gevallen door een lening bij een bank, familie of andere derde partij. De lening wordt dan afgelost in termijnen.

Deze transacties dienen op een correctie manier verwerkt te worden. Tellow zal namelijk blijven vragen om een verantwoording.

Hoe verwerk ik een ontvangen lening in Tellow?

🔍 Het boeken van de transacties kan op twee manieren:

Optie 1

1. Ga naar 'Transacties'

2. Klik op de transactie waar het om gaat

3. Klik op 'Ik heb geen factuur'

4. Selecteer de grootboekrekening 'Lening te betalen (1)'

5. Klik op 'Opslaan'

Optie 2

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'. Klik op 'Reconciliatie'.

2. Selecteer de transactie waar het om gaat.

3. Kies voor 'Boek als' en kies voor "Lening te betalen".

4. Klaar!

💡 Je kan alle transacties die met de lening te maken hebben zo boeken, dus ook het bedrag wat jij leent van de ander (bijschrijving).