Het is mogelijk dat je door de groei van de onderneming ineens een tijdelijke gebrek aan liquiditeiten hebt en dit graag wilt overbruggen. Dit gebeurd in de meeste gevallen door een lening bij een bank, familie of andere derde partij. De lening wordt dan afgelost in termijnen.

Deze transacties dienen op een correctie manier verwerkt te worden. Tellow zal namelijk blijven vragen om een verantwoording.

❗️Let op! Hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig. Zet deze aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Hoe verwerk ik een ontvangen lening in Tellow?

🔍 Het boeken van de transacties gaat als volgt:

1. Ga naar 'Geavanceerd'
  2. Ga naar 'Reconciliatie'
  3. Selecteer de transactie waar het om gaat
  4. Kies voor 'Boek als' en kies voor "Lening te betalen"
  5. Klaar!

💡 Je kan alle transacties die met de lening te maken hebben zo boeken, dus ook het bedrag wat jij leent van de ander (bijschrijving).

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.