Alle collecties
Uitgaven, bonnen en inkoopfacturen
Hoe verwerk ik:
Hoe verwerk ik mijn (zakelijke) telefoonrekening?
Hoe verwerk ik mijn (zakelijke) telefoonrekening?

Telefoonrekening | Zakelijk | Privé | Correctie | Internet | Alles in één | Kosten | Abonnement

Maron avatar
Geschreven door Maron
Meer dan een week geleden bijgewerkt


Stel je hebt een zakelijke telefoon met abonnement (de telefoon staat op de naam van jouw zaak) en meer dan 10% van de gesprekken zijn zakelijk. Dan mag je de kosten (telefoonrekening, aanschaf toestel) zakelijk opvoeren.
Door de inkoopfacturen bij Tellow te uploaden, worden ze meegenomen in je administratie. Bij een vaste telefoonlijn is dit anders. Dit mag niet als zakelijk worden beschouwd. 

Stel je gebruikt je telefoon zowel zakelijk als privé dan werkt het anders. Een voorbeeld hiervan is een 'alles-in-één pakket'. In dat geval moet je een schatting maken van het percentage dat privé was. Bijvoorbeeld, stel je schat in dat 70% van jouw mobiele telefoon een zakelijke karakter heeft en 30% privé, dan pas je die verhouding toe.


Hoe verwerk je dit in Tellow?

Je levert alle kosten aan door de inkoopfacturen op te voeren en voert deze daarmee 100% zakelijk op in je administratie. Aan het einde van het jaar corrigeer je het stuk dat je dus onterecht zakelijk opgevoerd hebt (omdat dit privé was). 

Let hierbij op dat het kan zijn dat je btw hebt teruggevraagd over het zakelijke stuk (100%) terwijl je daar voor een deel geen recht op had (% privé wat er af moet). Het kan dus zijn dat je geld moet terugbetalen. 

Een dergelijke correctie is iets dat je zelf ook in Tellow kunt doen:

  1. Ga naar de functie 'Instellingen' en 'Boekhouding'

  2. Kies vervolgens voor de knop 'Btw privé gebruik'

  3. Doorloop daar de wizard en Tellow boekt het voor je weg. 

Deze situaties zijn erg persoonsgebonden waardoor wij deze niet kunnen automatiseren. Twijfel je erover hoe je zo'n correctie moet doen? Zorg dan dat je een boekhouder om hulp vraagt! Nog geen boekhouder? Kijk snel bij Compleet om gekoppeld te worden aan jouw persoonlijke boekhouder.

Was dit een antwoord op uw vraag?