Stel je start als ondernemer. Dan kan het zijn dat je voor je officiële start/inschrijfdatum wel al bepaalde kosten hebt gemaakt. Denk hierbij aan de kosten voor de inschrijving bij de KvK, marktverkenningskosten, aanschaf kantoorspullen, aanschaf laptop, het laten ontwerpen van een logo etc. 

Veel van deze kosten zijn aan te geven bij je kwartaalaangifte (zodra je deze gaat doen), waardoor je de btw hierop in veel gevallen terug kunt vragen. Ook kan het handig zijn om bepaalde kosten mee te nemen in je aangifte inkomstenbelasting aan het einde van het jaar (bijvoorbeeld studiekosten). Dit kunnen goede aftrekposten zijn. 

Wat je precies waarin mag verwerken staat vermeld op de website van de Belastingdienst. Je kan ook altijd je boekhouder om advies hierover vragen. 

Heb je bonnen of facturen van dit soort aanloop/opstartkosten?  Upload ze dan in Tellow, mochten ze afgekeurd worden, geef Support dan een seintje.  Wij kunnen ze dan voor je goedkeuren! Let op, hiervoor dienen de afgekeurde bestanden nog wel in Tellow te staan, verwijder deze niet.

Heb je het antwoord gevonden?