Wat zijn passkeys?

Inloggen | passkeys | wachtwoord beveiliging | security | beveiliging

Maron avatar
Geschreven door Maron
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je nog makkelijker en veiliger inloggen? Dan hebben wij de perfecte oplossing! 🚀
Met de 'passkeys' functionaliteit kan je direct inloggen aan de hand van bijvoorbeeld jouw Touch ID en Face ID.

Wat zijn passkeys?

Waarschijnlijk gebruik je al een passkey dagelijks, met jouw telefoon of laptop.
Een passkey is een nieuwe manier om in te loggen die volledig zonder wachtwoorden werkt. Door gebruik te maken van de beveiligingsmogelijkheden van jouw apparaten, zoals Touch ID en Face ID, zijn passkeys veel veiliger en gemakkelijker te gebruiken dan wachtwoorden, login links en alle huidige tweefactorauthenticatiemethoden (2FA).

Hoe werkt passkeys?

Je kunt een passkey zien als twee sleutels.
Op het moment dat je een passkey aanmaakt worden er twee sleutels aangemaakt: eentje op jouw apparaat (bijvoorbeeld telefoon/laptop) en eentje op jouw Tellow account.
Op het moment dat je probeert in te loggen, zullen de twee sleutels met elkaar communiceren. Wanneer de sleutel op jouw telefoon of andere apparaat overeenkomt met de sleutel die op jouw Tellow account staat, wordt je ingelogd.

Login link of passkeys?

Kies je ervoor om gebruik te maken van de passkey, dan is dit de nieuwe methode van inloggen. Je hebt dan geen login link via de email meer nodig.

Daarom zal vanaf dat moment ook alleen de mogelijkheid om in te loggen via de passkeys te gebruiken zijn.

💡 Lukt het niet om in te loggen met je passkey? Laat het ons je helpen door een bericht te sturen naar [email protected] of lees hier meer over in dit artikel.

Veel gestelde vragen