1 ) Instellen van gegevens

De Belastingdienst stelt het verplicht om bedrijfsgegevens (zoals jouw btw en KvK-nummer) te vermelden op je facturen. Daarom kan er GEEN factuur verstuurd worden, voordat je deze gegevens hebt ingevuld.

Ga daarom de eerste keer naar de app of web-versie van Tellow en kies voor de optie <verkoopfacturen>. Je ziet nu een scherm waarin we je vragen om jouw gegevens in te vullen.

Let op! Het btw-nummer ziet er altijd zo uit: NL012345678B01 (met 9 cijfers in het midden).

2 ) Factuursjabloon instellen (inclusief jouw eigen logo)

Voordat je een factuur gaat versturen, wil je eerst je eigen template instellen. Dit kan alleen in de web-versie van Tellow. Je leest hier alles over het opmaken van een sjabloon en de vereiste voor het opvoeren van een logo.

Als je eenmaal een factuursjabloon hebt aangemaakt, wordt deze ook gebruikt wanneer je een factuur vanuit de app stuurt.

Ook is het mogelijk om onder <Instellingen> standaard factuurinstellingen op te slaan. Zo kan je een vaste betaaltermijn kiezen, het onderschrift en de begeleidende e-mailtekst personaliseren en opslaan voor iedere volgende factuur.

3) Factuurnummer personaliseren

Het standaard factuurnummer in Tellow is 2018-0001. De eerste factuur zal dus dit nummer krijgen, tenzij jij dit anders instelt. De Belastingdienst wil dat factuurnummers elkaar altijd netjes opvolgen. Hier letten wij dan ook op.

Heb jij een factuurnummer van een eerdere administratie, laat dit ons dan weten.
Ga naar <Instellingen> in de web-versie en kies voor de optie <Factuurnummer aanpassen>. Hier kan je jouw nummer instellen. Jouw eerste factuur in Tellow zal hier dan op verder gaan.

Op deze pagina vind je meer informatie over facturen.