Het kan natuurlijk zijn dat er een fout zit in een opgestelde verkoopfactuur. Wanneer deze al is verzonden dien je deze te crediteren.

Waarom moet je een factuur crediteren?

De Belastingdienst wil dat factuurnummers altijd netjes aansluiten/optellen. Bijvoorbeeld 2020-0001, 2020-0002, 2020-0003. Wanneer je zomaar een factuur verwijdert, in dit geval 2020-0002, ontstaat er een gat in jouw reeks.

Ik heb mijn verkoopfactuur nog niet verstuurd

Heb je de factuur nog niet naar de klant verstuurd? Dan kan je de factuur aanpassen/wijzigen en alsnog versturen. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar 'Verkoopfacturen'
  2. Selecteer de juiste factuur
  3. Kies voor 'Wijzig'

Hoe crediteer ik een factuur volledig in Tellow?

❗️ Let op : Als er een transactie gekoppeld is aan de factuur zal je die eerst moeten loskoppelen. Dit kan via de knop 'Wijzig verantwoording' en door vervolgens op het rode kruisje achter de transactie klikken.

🔍 Zo crediteer je een factuur in Tellow:

1. Ga naar het menu 'Verkoopfacturen'
  2. Selecteer de factuur waar het om gaat
  3. In het overzicht zie je staan 'Crediteren'

Wanneer de volledige factuur wordt gecrediteerd maakt Tellow een creditfactuur voor je aan. Als de factuur die je crediteert het factuurnummer 2020-0002 heeft krijgt de creditfactuur het nummer: CREDIT-2020-0002

💡 Vergeet niet om een eventuele nieuwe factuur aan te maken en naar de klant te sturen, mocht dit nodig zijn.

Hoe crediteer ik een verkoopfactuur gedeeltelijk?

Het kan voorkomen dat er een gedeelte van de factuur al wel betaald is en de rest moet worden gecrediteerd. Voor de gedeeltelijke creditering moet er een aparte creditfactuur gemaakt worden.

🔍 Zo crediteer je een factuur gedeeltelijk in Tellow:

1. Ga naar 'Verkoopfacturen'
  2. Kies voor 'Factuur opmaken'
  3. Kies de geadresseerde waar het om gaat
  4. Selecteer bovenin (via het schuifbalkje) de knop 'Credit'. De knop 'Normaal' verandert dan naar een grijze kleur
  5. Vul bij het veld 'Factuurnummer' het factuurnummer in met CREDIT ervoor
  6. Vul de factuur in
  7. Klik op 'Definitief maken'

Hierna kan je de gemaakte creditfactuur gaan verrekenen met de debetfactuur.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.