Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, heb je geld moeten betalen aan of ontvangen van de Belastingdienst. Hieronder leggen we uit hoe je dit in Tellow kunt verwerken.

Aangifte en betaling in jouw Tellow periodeAls je in Tellow jouw btw-aangifte hebt vastgelegd, verwerken wij in de meeste gevallen automatisch de transactie. Wij koppelen dan de betaling aan jouw aangifte.

Mocht dit niet gebeuren geef Tellow dan een seintje door rechts op help mij te klikken.

Aangifte en betaling buiten jouw Tellow periode
Gaat het om een betaling van een aangifte buiten jouw periode in Tellow? Dan zal het koppelen niet automatisch gebeuren. Lees dan de instructies hieronder.

• Voer de post op in de Beginbalans
  • Vraag vervolgens aan Tellow om dit te boeken

Als Tellow de betaling niet automatisch heeft verwerkt, lees dan hieronder hoe je dit zelf kunt doen:

1. Ga naar <Banktransacties>
  2. Selecteer de juiste transactie
  3. Kies voor <Help mij>
  4. Noteer in het opmerkingen veld dat het gaat om: 'Aangifte van kwartaal X'
  5. Wij boeken de betaling dan voor je als "Omzetbelasting volgens aangifte".
  • Boek het zelf weg

Met de geavanceerde-rol kun je zelf de betaling verwerken in Tellow. We leggen hieronder uit hoe je dit kunt doen:

1. Ga naar <Geavanceerd> in de web-versie van Tellow
  2. Ga naar <Reconciliatie>
  3. Selecteer de juiste transactie
  4. Kies voor <Belastingdienst> en kies voor het betreffende kwartaal
  5. Klaar!