Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, moet je hoogstwaarschijnlijk geld betalen aan de Belastingdienst of ontvang je geld. Hieronder leggen we uit hoe je dit in Tellow kunt verwerken. Je hoeft nooit je aangifte te uploaden.

❗️ Let op! Voor deze handelingen heb je de boekhoudfunctie nodig. Zet dit aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen' -> 'Inschakelen'.

Hoe boek ik de betaling van of naar de Belastingdienst?

1. Ga in het menu naar 'Geavanceerd'
  2. Ga naar 'Reconciliatie'
  3. Selecteer de juiste transactie
  4. Kies voor 'Belastingdienst' en kies voor 'Periode'.
  5. Selecteer het juiste kwartaal
  6. Klaar!

💡 Controleer bij het menu 'Btw' of de aangifte in Tellow is vastgelegd en of het bedrag overeenkomt met de betaling.

De btw-aangifte buiten Tellow?

Gaat het om een betaling van een btw-aangifte toen je nog geen Tellow-abonnement had? Je kan de betaling verwerken door de post op te voeren in de Beginbalans

Stap 1: Voer eerst het bedrag in op de Beginbalans

1. Ga naar 'Geavanceerd' en kies voor 'Beginbalans'
  2. Scrol door naar de post 'Te betalen omzetbelasting (vlg aangifte)'

3. Vul het bedrag in wat je nog moet ontvangen (credit) of moet betalen (debet)

4. Scrol door naar beneden en klik op 'Opslaan'.

Stap 2: Verwerk daarna de transactie van de Belastingdienst

1. Ga in het menu naar 'Geavanceerd'
  2. Ga naar 'Reconciliatie'
  3. Selecteer de juiste transactie
  4. Kies voor 'Boek als' en klik op 'Omzetbelasting vlg aangiftes'
  5. Klaar!

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.