Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, moet je hoogstwaarschijnlijk geld betalen aan de Belastingdienst of ontvang je geld. Hieronder leggen we uit hoe je dit in Tellow kunt verwerken. Je hoeft nooit je aangifte te uploaden.

💡 Voor dat je een transactie kan koppelen aan je aangifte moet je aangifte vastgelegd zijn. Dit kan je doen door op knop 'vastleggen' te klikken in het Btw scherm.

Hoe koppel ik de transactie aan de btw-aangifte?

1. Ga in het menu naar 'Belasting'

2. Klik vervolgens op 'Btw-aangifte'

3. Selecteer het betreffende kwartaal (Bijv. kwartaal 1)

4. Scroll naar ‘Transactie boeken’

5. Selecteer de juiste transactie van de Belastingdienst

6. Klaar

De btw-aangifte buiten Tellow?

Gaat het om een betaling van een btw-aangifte toen je nog geen Tellow-abonnement had? Je kan de betaling verwerken door de post op te voeren in de Beginbalans

Stap 1: Voer eerst het bedrag in op de Beginbalans

1. Ga naar 'Geavanceerd' en kies voor 'Beginbalans'

2. Scrol door naar de post 'Te betalen omzetbelasting (vlg aangifte)'

3. Vul het bedrag in wat je nog moet ontvangen (credit) of moet betalen (debet)

4. Scrol door naar beneden en klik op 'Opslaan'.

Stap 2: Verwerk daarna de transactie van de Belastingdienst

1. Ga in het menu naar 'Geavanceerd'

2. Ga naar 'Reconciliatie'

3. Selecteer de juiste transactie

4. Kies voor 'Boek als' en klik op 'Omzetbelasting vlg aangiftes'

5. Klaar!

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.