Wanneer je de btw-aangifte hebt gedaan, heb je een bedrag ontvangen of betaald van/naar de Belastingdienst. Deze transactie koppel je aan de betreffende aangifte in Tellow.

💡 Voor dat je een transactie kan koppelen aan je aangifte moet je aangifte vastgelegd zijn. Dit kan je doen door op knop 'Vastleggen' te klikken in het btw scherm.

Hoe koppel ik de transactie aan de btw-aangifte?

1. Ga in het menu naar 'Belasting'

2. Klik vervolgens op 'Btw-aangifte'

3. Selecteer het betreffende kwartaal (Bijv. kwartaal 1)

4. Scroll naar ‘Transactie boeken

5. Selecteer de juiste transactie van de Belastingdienst

6. Klik op 'Opslaan'

Btw-aangifte betaald/ontvangen met privérekening

Om de privé ontvangen/betaalde btw als privé te verantwoorden kun je dezelfde stappen volgen als beschreven in dit artikel over het verwerken van een suppletie, vervang hierbij de suppletie met jouw betreffende aangifte.

Btw-aangifte nog niet in Tellow administratie (vóór startdatum)

Gaat het om een betaling van een btw-aangifte toen je nog geen Tellow account had? Je kan de betaling verwerken door de post op te voeren in de 'Beginbalans'

Stap 1: Voer eerst het bedrag in op de Beginbalans

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'

2. Kies voor 'Beginbalans'

3. Scrol door naar de post 'Te betalen omzetbelasting (vlg aangifte)'

4. Vul het bedrag in wat je nog moet ontvangen (credit) of moet betalen (debet)

5. Scrol door naar beneden en klik op 'Opslaan'.

Stap 2: Verwerk daarna de transactie van de Belastingdienst

1. Ga in het menu naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'

2. Ga naar 'Reconciliatie'

3. Selecteer de juiste transactie

4. Kies voor 'Boek als' en klik op 'Omzetbelasting vlg aangiftes'

5. Klik vervolgens op 'Opslaan'