Wat is btw?

Omzetbelasting wordt ook wel btw genoemd en is een afkorting van Belasting over de Toegevoegde Waarde. Btw wordt betaald door de eindgebruiker, de consument. Daarom wordt btw door sommigen ook wel consumentenbelasting genoemd.

Hoe bereken ik wat ik aan btw moet opgeven?

Tellow berekent de aangifte volledig automatisch voor elke gebruiker. Dit doen wij door de gegevens van elke geupload bestand te lezen.

Dus stuur je facturen via Tellow en maak foto’s van je bonnen via de app op je telefoon. Terwijl de bonnen veilig worden opgeslagen, worden de btw-bedragen ingelezen en meteen aan je btw-aangifte toegevoegd. Daardoor staat de aangifte altijd voor je klaar.

Hoe doe ik de btw-aangifte in Tellow?

Het is zover, je gaat aangifte doen!

Ga naar Tellow en klik op 'BTW', selecteer de periode waarvoor je aangifte doet.
Je ziet vervolgens het aangifte formulier (zie onderstaand voorbeeld).

Hier staan alle gegevens automatisch voor je klaar om in te dienen bij de belastingdienst.

💡Onderstaand formulier komt exact overeen met het formulier van de Belastingdienst.

🔍 Laatste controle

• Check of alle bonnen en facturen zijn geupload en verwerkt door Tellow

Klopt alles? Klik dan op 'vastleggen' in Tellow. Zo kunnen er geen veranderingen meer plaatsvinden in de aangifte.

De btw-aangifte indienen?

🚀Volledig automatisch de aangifte indienen via Tellow kan via het 'Plus-pakket'.
Klik hier voor meer informatie

Zelf de aangifte indienen? Volg onderstaande stappen

1. Log in op de site van de Belastingdienst.
  2. Klik op ‘Aangifte omzetbelasting’ van het tijdvak dat je wilt invullen. Beantwoord alle vragen.
  3. Neem de gegevens over van op de pagina van de Belastingdienst.
  4. Verstuur de aangifte.

Na het bevestigen van de aangifte krijg je een betalingskenmerk van de Belastingdienst die je moet vermelden bij het betalen. De data wanneer je btw-aangifte (en betaling) binnen moet zijn vind je op de website van de Belastingdienst

Heb je nog vragen of hulp nodig? Via de chat vraag je ons supersnel om hulp.