Hoe wijzig ik de grootboekrekening met de boekhoudfunctie?

Grootboekrekening | kostenpost | wijzigen | veranderen | aanpassen

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan zijn dat je de grootboekrekening niet via het menu 'Uitgaven' kan wijzigen. Dit kan voorkomen als het geboekt moet worden op een grootboekrekening die bij de 'balans' hoort.

Hoe pas ik de grootboekrekening aan?

1. Ga naar 'Instellingen' en 'Boekhouding'

2. Kies voor 'Reconciliatie'

3. Kies voor 'Inkoop'

4. Selecteer de factuur en koppel een eventueel gekoppelde transactie los van de factuur door op het rode kruisje te klikken

💡 Het is alleen mogelijk een factuur aan te passen als er geen transactie aan gekoppeld is. De transactie kan je na de aanpassingen weer koppelen aan de factuur.

5. Klik rechts op 'Wijzig'

6. Pas de grootboekrekening aan en druk op 'Opslaan'

💡 Let op! Alle velden moeten ingevuld zijn voor je kan opslaan. Controleer dus goed of er bij de kopjes factuurnummer, factuurdatum, leverancier, omschrijving, grootboekrekening, bedrag en btw iets is ingevuld.

7. Koppel de transactie weer aan de bon