Gebruik je goederen of diensten van jouw bedrijf ook privé? Bijvoorbeeld voor jezelf of van personeel? Dan mag je soms voor dat privégebruik geen btw aftrekken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld autokosten of telefoon en internetkosten.

Hoe boek je dit in Tellow?

Ga naar het menu <geavanceerd> en kies voor <btw privégebruik>.
Kies hierna voor de knop <nieuwe privégebruik boeking> .

Hierna kan je het boekjaar selecteren en aangeven of het om autokosten of overige kosten gaat.

Als je het boekjaar en de soort kosten geselecteerd hebt krijg je meer velden om in te vullen.

Dit krijg je te zien als je autokosten selecteert.

Dit krijg je te zien als je algemene kosten selecteert.

Geef aan om welk bedrag het gaat (incl. btw) en vul de overige velden in.

Klik op opslaan een klaar!

Wil je meer weten over btw privégebruik? Bekijk dan even de website van de Belastingdienst.

Krijg je bij geavanceerd de knop btw privégebruik niet te zien? Dat betekend dat je de boekhoudende functie nog niet hebt. In dit artikel lees je hier meer over.