Wat is btw privégebruik?

Gebruik je goederen of diensten van jouw bedrijf ook privé? Bijvoorbeeld voor jezelf of van personeel? Dan mag je in sommige gevallen voor dat privégebruik geen btw aftrekken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld autokosten of telefoon en internetkosten.

Het is dan zaak hier een correctie van de te maken in jouw administratie. Dit doe je door een btw privégebruik boeking te maken.

💡 Wil je meer weten over btw privégebruik? Bekijk dan even de website van de Belastingdienst.

Hoe maak je een btw privégebruik boeking in Tellow?

❗️ Let op: Hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig. Zet deze eerst aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Stap 1: Ga naar het menu 'Geavanceerd' (1) en kies voor 'Btw privégebruik' (2)

Stap 2: Kies voor 'Nieuwe privégebruik boeking' (3)

Stap 3: Selecteer het boekjaar waarvoor je de boeking maakt en geef aan of het om autokosten of overige kosten gaat.

Als je het boekjaar en de soort kosten geselecteerd hebt krijg je meer velden om in te vullen. Zie onderstaande voorbeelden:

💡 Voorbeeld autokosten

💡 Voorbeeld overige kosten

Stap 4: Geef aan om welk bedrag het gaat (incl. btw) en vul de overige velden in.

Stap 5: Klik op opslaan een klaar!

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.