Hoe boek ik btw privégebruik?

boekingen | privé | Hoe maak ik een btw privé boeking in Tellow? | Hoe kan ik btw corrigeren naar privé?

Xander avatar
Geschreven door Xander
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is btw privégebruik?

Gebruik je goederen of diensten van jouw bedrijf ook privé? Bijvoorbeeld voor jezelf of van personeel? Dan mag je in sommige gevallen voor dat privégebruik geen btw aftrekken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld autokosten of telefoon en internetkosten.

Het is dan zaak hier een correctie van de te maken in jouw administratie. Dit doe je door een btw privégebruik boeking te maken.

💡 Wil je meer weten over btw privégebruik? Bekijk dan even de website van de Belastingdienst.

Hoe maak je een btw privégebruik boeking in Tellow?

Stap 1: Ga naar het menu 'Instellingen' en klik op 'Boekhouding', kies vervolgens voor 'Btw privégebruik'

Stap 2: Kies voor 'Nieuwe privégebruik boeking'

Stap 3: Selecteer het boekjaar waarvoor je de boeking maakt en geef aan of het om autokosten of overige kosten gaat.

Als je het boekjaar en de soort kosten geselecteerd hebt krijg je meer velden om in te vullen. Zie onderstaande voorbeelden:

💡 Voorbeeld autokosten

💡 Voorbeeld overige kosten

Stap 4: Geef aan om welk bedrag het gaat (incl. btw) en vul de overige velden in.

Stap 5: Klik op 'Opslaan'