Waarom handmatig?

Het kan voorkomen dat een inkoopfactuur of bon wordt afgekeurd tijdens de verwerking. Als dat gebeurt kan je de factuur alsnog in Tellow krijgen door deze handmatig op te voeren.

Hoe boek ik handmatig een inkoopfactuur in Tellow?

❗️ Let op! Hiervoor heb je de boekhoudfunctie nodig in Tellow. Zet deze aan via 'Instellingen' -> 'Gebruikers en rollen'.

Stap 1: Ga naar het menu 'Geavanceerd'

Stap 2: Kies voor 'Inkoop'

Stap 3: Kies voor 'Nieuwe inkoopfactuur'

Stap 4: Klik op 'Upload bon' of sleep het bestand binnen het kader

Stap 5: Geef aan of het een normale (debet) of creditfactuur is

Stap 6: Vul de gegevens in

De gegevens die ingevuld moeten worden zijn:

• Factuurnummer
  • Factuurdatum
  • Leverancier (hier kan je kiezen uit een nieuw of bestaand contact middels de schuifknop)
  • Omschrijving
  • Grootboekrekening
  • Bedrag
  • Btw

💡 Let op! Alle velden moeten ingevuld zijn voor je kan opslaan. Controleer dus goed of er bij de kopjes factuurnummer, factuurdatum, leverancier, omschrijving, grootboekrekening, bedrag en btw iets is ingevuld.

Stap 7: Klik op opslaan

Heb je alles ingevuld? Dan kan je nu de factuur opslaan. Deze zal dan direct in het menu 'Inkoopfacturen' zichtbaar zijn. Hier zit geen extra verwerkingstijd bij.

Neem contact op met ons support team

Kom je er niet helemaal uit? We're here for you! Open een chat met ons support team, stuur een mail of plan een belafspraak in. We streven ernaar om je binnen 24 uur te beantwoorden.